Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Analistleri, Bitcoin’i 2025’te Yukarı Taşıyacak Faktörleri Açıkladı

JPMorgan analistleri, bu yıl boyunca kripto para piyasasına temkinli bir yaklaşım sergilemelerine rağmen 2025 yılı için iyimser bir duruş sergiliyor.

Analistler, çeşitli faktörlerin kripto para piyasasında büyümeyi destekleyebileceğini belirtti. Bunlar arasında, yatırımcıların ekonomik istikrarsızlığa karşı korunmak için altın ve Bitcoin gibi alternatif varlıklara yöneldiği trendin öne çıkması yer alıyor.

Artan jeopolitik gerginlikler ve yaklaşan ABD seçimleri nedeniyle, spekülatif kurumsal yatırımcılar (özellikle hedge fonlar), altın ve Bitcoin’i bu trendin fırsatları olarak görebilir ancak Ethereum için aynı iyimserlik söz konusu değil.

JPMorgan analistlerine göre olası bir Trump zaferi, Bitcoin için yasal bir destek sağlayabilir ve aynı zamanda jeopolitik gerginliklere bağlı tarifeler ve genişletici mali politikalar yoluyla bu trendi daha da güçlendirebilir. Ancak analistler, mevcut piyasa koşullarına göre Trump’ın zaferinin düşük bir olasılık olarak değerlendirildiğini belirtiyor.

Spot Bitcoin ETF’lerine değinildi

Analistlerin iyimser duruşunun diğer nedenleri arasında Morgan Stanley gibi geleneksel yatırım danışmanlarının müşterilere spot Bitcoin ETF’leri önerme kararları yer alıyor.

Ayrıca, Mt. Gox ve Genesis iflaslarıyla ilgili likidasyonların büyük bir kısmının tamamlanmış olması ve Alman hükümetinin Bitcoin satışlarının geride kalması da piyasaya olan güveni artırıyor. FTX iflasından kaynaklanan nakit ödemelerin ise bu yılın sonunda veya 2025 başında gerçekleşmesi bekleniyor ve bu fonların potansiyel olarak kripto paralara yeniden yatırılabileceği düşünülüyor.

Stablecoinler ve üretim maliyeti

Analistler, stablecoinlerin piyasa değerinin Terra/Luna çöküşünden önceki 180 milyar dolarlık zirveye yaklaştığını ifade ediyor. Ancak, ABD stablecoin düzenlemeleri hala beklemede ve Kongre’nin bu yasaları muhtemelen 2025 yılında geçireceği öngörülüyor. Düzenlemeler yürürlüğe girdiğinde stablecoin kullanımının artması bekleniyor.

Bitcoin’in mevcut fiyatının yaklaşık 67.000 dolar olduğunu belirten analistler, bunun JPMorgan’ın ortalama üretim maliyeti olarak tahmin ettiği 47.000 doların oldukça üzerinde olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, Bitcoin’in altına göre volatilite ayarlı karşılaştırmasının 63.000 dolar seviyesinde olduğu ve bu değerin mevcut Bitcoin fiyatının biraz altında olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!