Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santiment Ekim’de Öne Çıkan 10 Altcoin’i Açıkladı: Fiyatlara da Yansıdı

Santiment’in verilerine göre Ekim ayında en fazla geliştirme faaliyeti gösteren ilk 10 DeFi projesi açıklandı.

Liste, projelerin geçtiğimiz aya göre sıralamadaki yerlerini temsil eden yön göstergeleriyle birlikte paylaşıldı. İlk üç sırada Synthetix (SNX), dYdX (DYDX) ve Lido Finance (LDO) yer alıyor.

Synthetix (SNX) zirvede

Listenin birinci sırasında yer alan Synthetix, Ethereum tabanlı bir merkeziyetsiz sentetik varlık ihraç protokolü olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar, Mintr adlı merkeziyetsiz uygulama aracılığıyla SNX tokenlerini teminat göstererek sentetik varlıklar oluşturabiliyor. Protokol, sentetik itibari para birimleri, kripto paralar ve emtiaları destekliyor. TradingView verilerine göre SNX fiyatı, bir ay içerisinde yüzde 9,66 yükseldi.

dYdX ve Lido Finance takipte

İkinci sıradaki dYdX, merkeziyetsiz bir ticaret platformu olarak marj ve türev işlemler sunuyor. Ethereum üzerine inşa edilen platform, kullanıcıların 10 kata kadar kaldıraçla çeşitli kripto varlıkları takas etmelerine imkan tanıyor. Üçüncü sırada bulunan Lido Finance ise, likit staking protokollerini yöneten Lido DAO’nun yönetim tokeni LDO’yu kullanarak staking işlemleri ve protokol yükseltmelerini yönetiyor.

DYDX ve LDO fiyatları da aylık bazda SNX’e benzer bir grafik çizdi. Bu ikili, sırasıyla yüzde 10,03 ve yüzde 12,83 değer kazandı.

Diğer projeler arasında Injective (INJ), Uniswap (UNI), Fox Token (FOX), Osmosis (OSMO), Maker (MKR), Origin Protocol (OGV) ve SORA (VAL) gibi popüler DeFi protokolleri de bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!