Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analiste Göre Bitcoin Parabolik Geçişe Hazırlanıyor: Birikim Yapma Vakti!

Popüler kripto para analisti ve trader’ı Rekt Capital, Bitcoin’in (BTC) piyasa döngüsünün patlayıcı bir aşamasına geçmesinin yakın olduğunu düşünüyor.

Analist, Bitcoin’in önceki boğa koşularına benzer bir yol izlediğini ve özellikle halving sonrası uzun süreli konsolidasyon döneminin ardından yükselişe geçmeye hazırlandığını belirtti.

Parabolik aşamaya geçiş yaklaşıyor

Rekt Capital, “Geri çekilmeler ve konsolidasyonlar gördük, bu iki süreç arasında her şey yaşandı ve fiyatın bir sonraki döngü aşamasına, yani yukarı yönlü parabolik fiyat hareketine geçiş zamanı yavaş yavaş geliyor” dedi.

Analiste göre Bitcoin bu “parabolik aşamaya” girdikten sonra, önemli düzeltmeler olmaksızın birkaç ay boyunca yükselmeye devam edebilir ve bu süreç, piyasa döngüsünün zirvesine ulaşana kadar sürebilir.

Geçmişteki boğa piyasalarını hatırlatıyor

Rekt Capital, 2017, 2020 ve 2021 yıllarındaki boğa piyasalarında Bitcoin’in kayda değer fiyat düzeltmeleri olmadan uzun süreli yükselişler yaşadığını hatırlatıyor. Bu dönemlerde, fiyatın yeni zirvelere ulaşmasının ardından birkaç ay boyunca büyük bir geri çekilme görülmedi ve ancak bu uzun süreli rallinin ardından bir dağılım aralığı oluştu.

Analist, şu anda Bitcoin’in parabolik aşamaya geçiş öncesinde yeniden birikim yapmak için en iyi zaman olduğunu belirtiyor ve bu geçişin “çok yakında” gerçekleşeceğini vurguluyor. Ayrıca, 2020 yılında halving sonrası 160 gün sonra Bitcoin’in parabolik aşamaya geçtiğini hatırlatarak, şu anda halving’in üzerinden 180 günden fazla zaman geçtiğine dikkat çekiyor.

Rekt Capital, “Bu parabolik aşamaya geçiş çoktan gecikti. Bu aralık içinde daha ne kadar süre konsolide olmaya devam edebiliriz?” diye sorarak, Bitcoin’in uzun süreli konsolidasyon sürecinin ardından güçlü bir yükseliş potansiyeli taşıdığını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!