Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Global Kripto Devi Yeni Coin Çıkardı: Bu Platformlarla İş Birliği Yapacak

Kripto para borsası Kraken, kendi Wrapped Bitcoin (BTC) token’ı olan kBTC’yi piyasaya sürdüğünü CoinDesk ile yaptığı özel bir röportajda duyurdu. Bu token, hem Ethereum hem de OP Mainnet ağlarında kullanılabilecek ve 1:1 oranında Bitcoin ile desteklenecek.

Kraken, kBTC token’ının ABD’deki düzenlenmiş saklama çözümü Kraken Financial tarafından saklanan ayrı bir cüzdanda tutulacağını ve bu cüzdanın adresinin kamuoyuna açıklanacağını belirtti. Böylece müşteriler, Bitcoinlerinin tam rezerve sahip olduğunu görebilecekler.

Wrapped tokenlar, Bitcoin gibi kripto paraların merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarında ticaret, borç verme ve alma işlemlerine olanak sağlıyor. En büyük wrapped token olan WBTC, Bitcoin’in diğer blockchain ağlarında kullanılmasına izin veriyor ve yaklaşık 10 milyar dolar piyasa değerine sahip olarak DeFi ekosisteminde teminat olarak önemli bir rol oynuyor.

Bu platformlarla iş birliği yapacak

Kraken, kBTC’yi destekleyecek birkaç önemli DeFi uygulamasıyla iş birliği yapacak. Bu ortaklar arasında Kraken, Kraken Wallet, Ethereum, Optimism, Paraswap, Yearn, Gauntlet, deBridge, Definitive, CowSwap, Beefy, Velodrome, Curve ve Morpho bulunuyor. Ancak kBTC için lansman sırasında spot piyasa desteği sunulmayacak. Müşteriler, Bitcoinlerini kullanmak isterlerse token’ı geri çekip Bitcoin olarak işlem yapabilecekler.

Kraken, kBTC’yi hem Ethereum hem de Optimism ağlarında kullanmak için minimum 0,00026 BTC (yaklaşık 15 dolar) depozito gerekeceğini belirtti. Bu, Bitcoin fiyatının 60.000 dolar olduğu varsayımıyla hesaplanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!