Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 Milyar Dolarlık Altcoin’in Hesabı Hacklendi, Bu Bağlantıya Tıklamayın!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörünün en popüler projelerinden biri olan EigenLayer (EIGEN), bir güvenlik sorunu yaşıyor.

Bugün öğlen saatlerinde yapılan paylaşımlar, EigenLayer ekibinin X (eski adıyla Twitter) hesabının ele geçirildiğine işaret ediyor.

Kimliği henüz bilinmeyen saldırgan veya saldırganlar, EigenLayer’ın resmi X hesabı üzerinden projenin airdrop’una katılmaya hak kazanan kullanıcılar ile ilgili paylaşımlar yapıyor. EigenLayer’ın ikinci sezonuna katılmak isteyen kullanıcılardan sahte bir bağlantıya tıklamaları isteniyor.

Bu bağlantının şimdiye kadar kaç kullanıcıya zarar verdiği henüz bilinmiyor. Hackerlar, bu gibi durumlarda kullanıcıları sahte bağlantılara yönlendirerek kripto para cüzdanlarına erişim istiyor ve kurbanların cüzdanını tamamen boşaltabiliyor. EigenLayer ekibinden henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

EigenLayer, Ethereum üzerinde “restaking” olarak bilinen yeni bir kripto ekonomik güvenlik modeli sunan bir protokol. Bu model, Ethereum stake edenlerin, stake ettikleri ETH veya Liquid Staking Token’larını (LST’ler) tekrar kullanarak, EigenLayer ekosistemindeki ek merkeziyetsiz uygulamaları (DApp’ler) ve hizmetleri güvence altına almalarını sağlıyor.

Restaking sayesinde kullanıcılar, Ethereum’un mevcut güvenlik yapısını kullanarak, farklı DApp’lere ek güvenlik sağlayabilirken, aynı zamanda daha fazla ödül kazanma fırsatı elde ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!