Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Global Kripto Devi Coinbase’i Taklit Etti, Hapis Cezasına Çarptırıldı

Bir Hint vatandaşı, kripto para borsası Coinbase’i taklit eden sahte bir web sitesi kullanarak yüzlerce kurbandan 20 milyon dolardan fazla çalmasının ardından ABD’de hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Adalet Bakanlığı’na göre, 31 yaşındaki Chirag Tomar, 60 ay hapis cezasına ve ardından iki yıl denetimli serbestliğe mahkûm edildi.

ABD Kuzey Carolina Batı Bölgesi Savcısı Dena J. King ve ABD Gizli Servisi Charlotte Ofisi Özel Ajanı Jason Byrnes, Perşembe günü yaptıkları açıklamada, Tomar’ın mağdurların paralarını lüks bir yaşam tarzı için harcadığını belirtti. Tomar, Audemars Piguet marka saatler, Lamborghini ve Porsche gibi lüks arabalar satın aldı ve Dubai, Tayland gibi lüks destinasyonlara seyahatler düzenledi.

Tomar, 20 Aralık 2023 tarihinde ABD’ye giriş yaparken Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı’nda tutuklandı. 20 Mayıs 2024 tarihinde kablolu dolandırıcılık suçlamasını kabul etti. Federal gözetim altında bulunan Tomar, yakında bir federal hapishane tesisine sevk edilecek.

Coinbase’i taklit ediyor

Mahkeme kayıtlarına ve yapılan duruşmaya göre, Tomar ve işbirlikçileri, Haziran 2021’den itibaren dünya genelindeki kurbanlardan kripto para çalmak için bir sahtecilik planı başlattı. Coinbase Pro’yu taklit eden sahte bir web sitesi oluşturarak kullanıcıları giriş bilgilerini ve iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarını girmeye yönlendirdiler.

Bu sayede kurbanların gerçek Coinbase hesaplarına erişim sağladılar. Ayrıca, bazı kullanıcıları müşteri hizmetleri temsilcisi olarak arayıp, kimlik bilgilerini ya da uzaktan masaüstü erişimi vererek bilgisayarlarına bağlanmalarını sağladılar.

Tomar ve ekibi, kurbanların kripto paralarını kendi kontrol ettikleri cüzdanlara transfer ederek, çalınan fonları çeşitli adreslere taşıdı ve diğer kripto paralara dönüştürdü. Bu paralar daha sonra nakde çevrildi. Kuzey Carolina’dan bir mağdur, bu dolandırıcılık planı nedeniyle 240.000 dolardan fazla kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!