Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bernstein: Kripto Para Yatırımcılarının İştahı Açıldı! Bunlar Kanıt Niteliğinde

Bitcoin, 70.000 dolar direnç seviyesini tekrar kırma girişiminde bulunurken, Bernstein’den analistler, kripto piyasasında “risk alma” sinyalleri olduğunu belirtiyor.

Bu sinyallerin kaynağı olarak Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) girişleri, kripto hisse senedi piyasalarının hareketliliği ve bireysel yatırımcı ticaret eğilimleri gösteriliyor.

Bernstein analistlerine göre, Bitcoin diğer riskli varlıklarla paralel hareket ediyor. ABD başkanlık seçimlerinde kripto yanlısı Donald Trump’ın kazanma ihtimalinin yükselmesiyle, piyasa daha az aşağı yönlü riskle karşı karşıya. Kamala Harris’in ise kripto dostu politika açıklamaları, yatırımcıların alım yönünde adım atmasına yol açıyor.

Polymarket verilerine göre Trump, Harris’e karşı yüzde 61,1’e yüzde 38,6 üstünlük sağlıyor. Geçtiğimiz hafta Başkan Yardımcısı Harris, özellikle siyahi erkeklerin servet birikimini destekleyen planında kripto düzenlemeleri destekleyeceğini açıkladı.

Bitcoin’in boğa koşusu devam ediyor mu?

ABD spot Bitcoin ETF’leri, geçen hafta 2,1 milyar dolarlık girişle büyük bir sıçrama yaptı. Bu, Bitcoin’in Mart ayında 74.000 dolarlık zirveye yaklaşırken gördüğü 2,6 milyar dolarlık girişten sonraki en büyük hareket olarak öne çıkıyor. Toplamda ise ETF’lere yapılan net girişler, Ocak ayından bu yana 21 milyar dolara ulaşmış durumda. Yönetim altındaki varlıklar 66 milyar doları aşarken, Bitcoin şu anda 68.334 dolardan işlem görüyor ve son bir haftada yüzde 5,4 değer kazandı.

Bernstein analisti Gautam Chhugani, “ETF girişleri, Bitcoin spot talebini giderek daha fazla yönlendiriyor. Varlık yöneticileri, ilk başlardaki hedge fonların aksine artık büyük aracı kurumlar ve servet danışmanlarına odaklanıyor” dedi. Kripto hisse senetleri ise özellikle Bitcoin madenciliği yapan firmalar sayesinde Bitcoin’in performansını aşmış durumda.

Memecoinler ve yapay zeka ilişkisi

Memecoin’ler, son dönemde bireysel yatırımcıları çekmeye devam ediyor. Bernstein, bu kategorideki piyasa değerinin son altı ayda üç katına çıkarak 66 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Token2049 konferansında Murad Mahmudov’un “memecoin süper döngüsü” konuşması, bu segmenti yeniden canlandırdı. Memecoin’lerin eğlenceli ve sosyal açıdan erişilebilir bulunması, bireysel yatırımcıları çekiyor.

Yapay zeka ile kripto etkileşimi de hızla büyüyor. AI botları, sosyal medya verileriyle eğitilerek memecoin’ler hakkında tartışmaları artırıyor. Bu da tokenlerin piyasa değerlerinde dalgalanmalara neden oluyor. Solana tabanlı Goatseus Maximus (GOAT) tokeni, bir yapay zeka ajanının tavsiyesiyle piyasa değerini 300 milyon dolara çıkardı. Chhugani, bu durumun yapay zeka ve kripto ilişkisi hakkında ilginç ipuçları sunduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!