Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Seçimleri ile Bitcoin’e Akın Ediliyor: Kurumsallardan 3 Ayın En Büyük Yatırımı!

Bitcoin (BTC) fiyatı bir miktar yükseliş sonrası 68.000 bin doları aşmaya çalışırken kurumsal kripto para fonlarına 2,2 milyar dolarlık giriş gözlemlendi.

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 407 milyon dolar çıkış yaşayan kripto para fonlarına bu sefer 2,2 milyar dolarlık bir giriş olduğu belirtildi.

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı sonrası olumlu havaya yeniden bürünen Bitcoin’de kurumsal yatırımcılar da harekete geçmişti.

Spot ETF’lerde durum genel olarak olumlu seyrederken geçtiğimiz hafta Grayscale fonları, uzun zaman sonra ilk defa küçük de olsa pozitif kapattı. Buna paralel olarak BlackRock’ın ve Fidelity’nin devasa yatırımları ile hafta milyarlarca dolarlık giriş ile kapandı.

 

Ethereum ETF’lerinin işleme başlamasının yalnızca birkaç hafta artıyla, birçok hafta eksi ile kapanmıştı. ETF listelemelerinin ardından 4. haftada pozitife dönen Ethereum, o dönemden beri çıkışını sürdürüyordu. Fiyatlara paralel olarak artan girişler, Ethereum’a da olumlu yansıdı ve 57,5 milyon dolarlık giriş görüldü. Çıkışlarda olduğu gibi girişlere da liderlik eden Bitcoin’e geçtiğimiz hafta tam 2,134 milyar dolar yatırım geldi.

CoinShares yayınladığı raporda, şu ifadelere yer verdi:

ABD’nin 2,3 milyar dolarlık giriş görmesiyle bölgesel akışlar oldukça kutuplaşmış bir tablo çiziyor. Neredeyse tüm ülkelerde ise küçük çıkışlar kaydedildi. Bu ülkeler arasında en dikkat çekenler sırasıyla 20 milyon dolar ile Kanada, 18 milyon dolar ile İsveç ve 15 milyon dolar ile İsviçre oldu. Bunun ABD dışındaki küçük kar realizasyonlarından kaynaklanabileceğine inanıyoruz.

CoinShares ayrıca şu cümleleri kullandı “Cumhuriyetçilerin ABD seçimlerini kazanma olasılığına yönelik iyimserlikle birlikte Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak 2,2 milyar dolara ulaştı.”

Altcoinlere yine girişler var

Kurumsal yatırımcılar bir süredir Solana, Chainlink, Cardano, Litecoin ve Ripple gibi birçok altcoin’e yatırım yapıyordu. Ancak kurumsallar, Bitcoin’de yaşanan düşüş ile birlikte birçok altcoinden de kaçış gerçekleştirmişti.

Son rapora göre kurumsal yatırımcılar altcoinleri yeniden toplamaya başladı.

Solana’ya 2,4 milyon dolar para akıtan kurumsallar Litecoin’e 1,7 milyon dolar, Ripple’a 700 bin dolar yatırım yaptı. Kurumsallar ayrıca 1,5 milyon dolarlık Cardano varlıklarını satarak altcoin’den bir kaçış gerçekleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!