Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP: Bitcoin ile Ethereum’da Bu Fiyatları Takip Edin! Kırılması Gerekiyor

Kripto para piyasasında dikkatler hafta sonu yaşanan hareketlilikteydi. QCP Asia’nın son raporuna göre, Ethereum (ETH), düşük likidite saatlerinde pazar günü yüzde 2’lik bir yükselişle Bitcoin’e (BTC) yetişti.

Geçen hafta ETH, yüzde 11’lik kazançla BTC’yi geride bıraksa da, “Uptober” olarak adlandırılan bu ay genelinde hala BTC’nin gerisinde kalıyor.

Her iki kripto para birimi de Temmuz ayındaki zirvelerini henüz aşmış değil ancak BTC 70.000 dolar, ETH ise 2.800 dolar direnç seviyelerine oldukça yaklaştı. QCP Asia, bu seviyelerin kırılması durumunda piyasaya büyük ölçekte bireysel yatırımcı ilgisi çekilebileceğini belirtiyor.

ABD seçimlerine sadece 15 gün kala ve hisse senetleri piyasasında olumlu bir hava varken, risk iştahı artmış durumda. Özellikle tüm vadelerde opsiyon fiyatlamalarının alım yönüne kayması (Risk Reversal), piyasanın yükseliş beklentisini artırıyor.

Bununla birlikte, bu hafta büyük bir piyasa katalizörü bulunmuyor ve QCP Asia, bu süreçte kripto paraların yatay seyir izleyebileceğini öngörüyor. Yatırımcılar, Perşembe günü açıklanacak olan PMI verilerini yakından takip ederek ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine devam edip etmeyeceğine dair ipuçları arayacaklar.

ETH’de yükseliş potansiyeli

ETH’nin hafta sonu gösterdiği sürpriz yükseliş, 2.800 dolar direncinin kırılma ihtimalini gündeme getiriyor. QCP Asia, bu seviyenin üzerinde bir hareketin ETH’yi 3.000 doların üzerine çıkarabileceğini belirtiyor. Piyasa, bu seviyenin kırılmasını yakından izliyor ve yukarı yönlü bir kırılma, yatırımcıları daha fazla alım yapmaya teşvik edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!