Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Bu Yatırımcı Grubu 7 Ay Sonra Geri Dönüyor: Daha Önce Zirveye Taşıdı

Dört aylık durgunluğun ardından küçük yatırımcıların on-chain aktivitelerinde %13’lük bir artış görüldü.

Kripto para analiz platformu CryptoQuant’ın analisti tarafından paylaşılan verilere göre küçük yatırımcıların zincir üzerindeki (on-chain) aktivitesi dört aylık bir durgunluğun ardından yeniden canlanmaya başladı.

10.000 dolar ve altındaki on-chain işlem hacmi, küçük yatırımcıların piyasa duyarlılığını yansıtan önemli bir gösterge olarak öne çıkmayı başardı. Bu gösterge, bireysel yatırımcılar arasındaki piyasa hissiyatını takip etmek için kullanılan bir yöntem olarak dikkat çekiyor.

Analistler, bu tür küçük yatırımcı faaliyetlerinin piyasa temellerinden çok piyasa duyarlılığına ve haberlere daha hassas olduğunu, ancak bu verilerin aynı zamanda ağdaki sermaye akışını anlamak için de kullanılabileceğini vurguladı.

Son 30 günde, küçük yatırımcı talebi yaklaşık %13 oranında artış gösterdi. Bu artış, mart ayında görülen ve o dönemde Bitcoin’in tarihi zirvesine yakın bir seviyede olduğu bir senaryoyu hatırlattı.

Son dört ayda küçük yatırımcıların aktivitesinde belirgin bir azalma yaşanırken, balinaların yüksek işlem hacimlerini koruduğu ve coin biriktirmeye devam ettiği kaydedildi.

Ancak son zamanlarda Bitcoin’de görülen yükseliş, küçük yatırımcıları yeniden piyasaya çekmeye başladı. Bu durum, yatırımcıların risk iştahında bir değişim olduğuna ve daha düşük riskten kaçınma eğilimine işaret ettiğine yer verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!