Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Tabanlı Altcoin Airdrop Dağıtımını Açtı: Topluluğun Tepkisi Büyüyor!

Ethereum Layer 2 blockchain projesi Scroll, kısa süre sonra yapacağı airdrop dağıtımının detaylarını paylaştı.

Scroll, yeni SCR token’larının %7’sini ilk airdrop’unda dağıtacağını açıkladı, ancak bu dağıtımın tasarımı bazı topluluk üyeleri arasında eleştirilere yol açtı.

Açıklamalara göre, 570 binden fazla cüzdan sahibi ve 600’den fazla açık kaynak katkıcısı, 115 teknik katkı sağlayıcı, 100’den fazla ZK araştırmacısı ve 10’dan fazla kamu yararı örgütü bu dağıtımdan faydalanacak.

Topluluk üyelerine yapılacak bu dağıtım, 55 milyon SCR token’ını kapsayacak ve yaklaşık 77 milyon dolar değerinde olacak. Bu miktarın büyük kısmı, 40 milyon SCR token’ı, Scroll’un puanlama sistemi olan “marks” biriktiren kullanıcılara 19 Ekim’deki bir anlık görüntüye göre orantılı şekilde dağıtılacak:

İlk airdrop’umuz, Scroll ekosistemindeki önemli katkı sağlayıcıları adil bir şekilde ödüllendiriyor. SCR token’larının dağıtımı, katılımın, katkının ve topluluk desteğinin önemini yansıtıyor.

SCR token’ının fiyatı gün içinde %6 yükselerek 1.40 dolara ulaştı.

Bunun yanında, toplam token arzının %1’ini oluşturan 10 milyon token, “Flat Boost” olarak adlandırılan bir programla ayrıldı. Bu program, katılımcıların biriktirdikleri puanlardan bağımsız olarak anlamlı bir dağıtım almalarını sağlamak için tasarlandı.

Bir kullanıcı olan Andrew, “Takımın genel airdrop tasarımına yaklaşımı, küçük yatırımcıları (retail) dikkate almıyor gibi görünüyor. Bu, kripto piyasası için kötü bir trend” diye konuştu.

Özellikle, tokenların %5.5’inin Binance Launchpool’a verilmesi tepki çekti. Andrew, bu durumun “Binance/BNB balinalarının ya da diğer büyük yatırımcıların çoğu token’ı sadece kendileri için topladığı” bir ortam yarattığını ve bu kişilerin Scroll ağını hiç kullanmadan token’ları toplayıp satacağını belirtti.

“Yani elimizde iki kullanıcı grubu var: Binance kullanıcıları ve Scroll kullanıcıları” diye ekledi.

Ayrıca, en büyük 10 cüzdan, tüm birikmiş puanların %10’undan fazlasını elinde tutarken, ilk 100 cüzdan toplamda yaklaşık 250 milyon puana sahip ve bu da şu ana kadar birikmiş puanların %30’una denk geliyor.

Andrew, “Token arzının bu kadar büyük bir kısmı az sayıda kişinin eline geçerken buna ademi merkeziyetçilik demek zor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!