Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin’in Tepkiler Sonrası Aldığı “Arz Sınırlama” Kararı Fiyatta Yükseliş Getirdi!

Across Protocol kurucu ortağı Hart Lambur, LayerZero Labs CEO’su Bryan Pellegrino’nun eleştirileri sonrası ACX token arzını 1 milyarla sınırlandırmayı önerdi, bu hamle ACX fiyatında ani bir dalgalanmaya neden oldu.

Across Protocol’un kurucu ortaklarından Hart Lambur, LayerZero Labs CEO’su Bryan Pellegrino‘nun getirdiği eleştirilerin ardından ACX arzının 1 milyarla sınırlandırılması yönünde bir teklif sundu.

Pazartesi akşamı yapılan bu öneri, fiyatın yaklaşık %10 yükselmesine yol açtı. ACX bu hareketin etkisiyle 0,27 dolar seviyesinden 0,30 dolara kadar tırmandı.

Öneri Across topluluğu tarafından onaylanırsa, Across Yönetimi’nin ACX üzerindeki sahipliği de sıfırlanacak ve böylece token arzında mintleme veya yakma işlemlerinin yapılmasının önü kapanacak.

Bryan Pellegrino daha önce Across token sözleşmesiyle ilgili “kritik bir sorun” olduğunu dile getirmişti. Ancak topluluk bu iddiaya karşı çıkarak, bunun bir güvenlik açığı değil, daha çok bir şeffaflık sorunu olduğunu öne sürdü.

Pellegrinosorun olarak nitelendirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

OpenZeppelin’in ERC-20 token uygulamasında yalnızca token yakma için tasarlanmış olan özel bir fonksiyonu, sözleşme sahibi tarafından keyfi bir şekilde herhangi bir cüzdandaki token’ları yakma yetkisiyle yanlışlıkla açığa çıkardınız.

Lambur, Pellegrino’nun iddialarını başta “kötü niyetli FUD ve korku yayma” olarak nitelendirerek, sözleşmelerinin güvenli olduğunu ve OpenZeppelin tarafından denetlendiğini vurguladı.

OpenZeppelin güvenlik başkanı Jota Carpanelli de iddialara değinerek, mint ve yakma fonksiyonlarının Safe (eski adıyla Gnosis Safe) çoklu imza cüzdanı tarafından kontrol edildiğini ve bu fonksiyonların beklenildiği gibi çalıştığını, dolayısıyla bu durumu kritik bir sorun olarak görmediğini söyledi.

Kurucu ortak ve CEO arasında yaşanan bu atışmalar fiyatı kötü etkilemeye yetti. ACX fiyatı %8 düşüşle 0,30 dolardan 0,28 dolara kadar geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!