Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler’den Bitcoin’in 16. Yılına Tebrik: Düzenlemeler Değişmeyecek!

SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin’in 16. yılını kutlarken, kripto para piyasalarına yönelik mevcut yaptırım odaklı düzenleme yaklaşımını değiştirmeyeceğini vurguladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto paralar hakkındaki tutumunda karışık mesajlar vermeye devam ediyor.

2021’den beri SEC’in başında olan Gensler, 22 Ekim’de Bloomberg Business’a verdiği röportajda kripto paralarla ilgili düzenlemelere yönelik soruları yanıtlarken Bitcoin’in 16. yılına özel bir tebrikte bulundu.

Gensler, Bitcoin’in 31 Ekim 2008’de yayımlanan teknik makalesine atıfta bulunarak, “Tatlı 16” temennisinde bulundu. Ancak SEC’in mevcut “yaptırım yoluyla düzenleme” yaklaşımında bir değişiklik olmayacağını da vurguladı.

Gensler, kripto paraların yatırımcılar için taşıdığı riskler nedeniyle bu tutumu sürdürdüklerini belirtti ve güçlü yasaların piyasalara katkıda bulunduğunu söyledi:

Kongre’den ve çeşitli kurumların kurallarından gelen sağlam yasalar sayesinde doksan yıldır fayda sağlıyoruz. Yatırımcıları korumak, sermaye oluşumunu teşvik etmek ve piyasalara destek olmak için bu yaklaşımı sürdürmeye devam edeceğiz

Röportaj sırasında Gensler’a, Donald Trump’ın 2024 başkanlık seçimlerini kazanması durumunda SEC başkanlığını ilk günden sonlandırma sözü hatırlatıldı. Gensler, Trump’ın SEC’e yönelik eleştirilerine ve Trump’ın World Liberty Financial projesine dair yorum yapmayı reddetti.

Bu röportaj, SEC’in 2025 için kripto varlıkları öncelikleri arasına aldığını duyurmasından bir gün sonra gerçekleşti. Birçok iş insanı ve siyasetçi, Gensler’in kripto endüstrisine yönelik sert yaklaşımını eleştiriyor. Ancak Gensler, bu tutumda bir değişiklik yapmayı düşünmediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!