Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatındaki Düşüş Bundan Etkilenmiş Olabilir: 7 Günlük Seri Bitti

ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), yedi günlük net giriş serisinin ardından Salı günü yeniden negatif günlük akışlara döndü.

SoSoValue verilerine göre 12 spot Bitcoin ETF’si toplamda 79,09 milyon dolar net çıkış kaydetti. Günün tüm çıkışları, Ark ve 21Shares’in ARKB fonundan geldi ve bu fondan 134,74 milyon dolar çekildi.

Buna karşın, BlackRock‘un en büyük spot Bitcoin ETF’si olan IBIT, 42,98 milyon dolar net giriş kaydetti. Fidelity‘nin FBTC ETF’si de 8,85 milyon dolar, VanEck‘in HODL ETF’si ise 3,82 milyon dolar net giriş sağladı. Diğer sekiz fon, Grayscale’in GBTC ETF’si de dahil olmak üzere, gün boyunca sıfır akış kaydetti.

Bu 79 milyon dolarlık net çıkış, 12 ETF arasındaki toplam net girişi, Salı günü 21,15 milyar dolar seviyesine düşürdü. Toplam günlük işlem hacmi de Pazartesi günkü 1,76 milyar dolardan Salı günü 1,4 milyar dolara geriledi.

Salı günkü çıkışlar, ABD spot Bitcoin ETF’lerinin yedi gün süren giriş döneminde toplamda 2,67 milyar dolar toplamasının ardından geldi. Bu giriş seviyesi, Mart ayında fonların zirve yaptığı döneme benzer seviyelere ulaştı. Özellikle BlackRock’un IBIT ETF’si bu süreçte yaklaşık 1,5 milyar dolar çekti. Bu büyük girişler, Bitcoin’in 69.400 dolar seviyesinin üzerine çıktığı döneme denk geldi.

Spot Ethereum ETF’leri büyüyor

Aynı zamanda, ABD’deki spot Ethereum ETF’leri Salı günü 11,94 milyon dolar net giriş kaydetti. Bu girişlerin tamamı, BlackRock‘un ETHA ETF’sinden geldi. Diğer sekiz Ether fonu sıfır akış kaydetti.

Spot ETH ETF’leri, Salı günü toplam 118,4 milyon dolar işlem hacmi gerçekleştirdi, bu rakam Pazartesi günü 163,18 milyon dolar idi. Bu fonlar, piyasaya sürülmelerinden bu yana toplamda 488,85 milyon dolar net çıkış yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!