Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Yükselişi Ne Kadar Sürecek: Meme Coin Etkisi Sınırları Zorluyor!

Solana (SOL), meme coin furyasının etkisiyle altcoin piyasasını domine ediyor.

Solana’nın değeri son 24 saatte %5 artış göstererek 173 dolara ulaştı ve haftalık kazançlarını %14’e çıkardı.

Bu fiyat, Ağustos ayının başından bu yana görülen en yüksek seviyeler arasında yer alıyor. Solana, Ethereum’a karşı da rekor bir yükseklik elde etti. Ayrıca, ağ tabanlı meme coin’ler POPCAT, BONK ve GOAT işlem hacmindeki artışla birlikte %70’e kadar değer kazandı.

Solana ekosistemi, aktif topluluğu ve küçük piyasa değerine sahip coin’lerin yoğun ticareti sayesinde büyüyen bir ticaret merkezi haline geldi. Burada, meme coin’lerin sık sık trend olması, Solana fiyatını olumlu yönde etkiliyor.

Şu anda yapay zeka temalı meme coin’ler dikkat çekiyor; yapay zeka araçlarına sahip olduğunu iddia eden projeler, ağ üzerindeki ticaret anlatılarını yönlendiriyor. Bu durum, Solana token dağıtımcısı Pump.fun üzerinde gelirleri ve token arzını rekor seviyelere çıkardı.

Solana yükselişi birkaç hafta sürebilir

Genellikle bu gibi meme coin patlamalarının Solana fiyatını birkaç hafta boyunca yukarı taşıdığını hatırlatan analistler, aynı durumun tekrarlanabileceğini öngördü.

Aktif adres sayısı 85.000’e ulaştı ve bunun 37.000’i yeni cüzdanlar, güçlü bir talebi gözler önüne serdi.

Buna karışılık Pump.fun ile bağlantılı bir işlem ücreti hesabı, pazartesi akşamı 6 milyon dolardan fazla Solana satışı gerçekleştirdi ve toplam satış miktarını 78 milyon doları, yani 500.000 SOL’u aştı. Son 24 saatte Solana üzerinde 40.000’den fazla yeni token oluşturulduğu kaydedildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!