Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Düşüş Sinyallerine Altın da Eklendi: Temmuzda Aynısı Yaşanmıştı!

Son veriler paralelinde Bitcoin’in altın karşısındaki birim fiyat oranının trend direncini kıramadığı için gerileyerek zayıf performansını sürdürebileceği belirtiliyor.

Bitcoin’in birim fiyatı ile altının ons fiyatı arasındaki oran, mart ve haziran zirvelerinden çizilen trend çizgisinin kırılmasında başarısız oldu ve gerilemeye başladı.

Uzmanlara göre söz konusu düşüş, MACD göstergesindeki negatif kesişme ile birleşince Bitcoin’in altına karşı zayıf performans göstermeye devam edebileceğine işaret ediyor. Benzer bir teknik analiz yapısı temmuz ayının sonunda yaşanmış ve oran uzun süreli bir düşüş sürecine girmişti.

Bitcoin/gold ratio. (TradingView/CoinDesk)

Mevcut görünüm, Bitcoin’in altına kıyasla değer kaybetmeye devam edebileceğini düşündürüyor. Bu tür teknik göstergelerin yatırımcıların BTC/Altın oranını yakından takip etmesine neden olduğu tahmin edilirken piyasalardaki risk iştahı da bu süreçte önemli bir rol oynayabileceği öngörülüyor. Bitcoin’in mevcut durumu, makroekonomik gelişmelerle yakından ilişkilendirilirken altının güvenli liman statüsünü koruması yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 68 bin dolar direncinin hemen altında 67.900 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!