Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de ABD İçin En Büyük İşlem Alındı: İşte Kurumsalın Çok Aşamalı Kazanç Taktiği!

ABD seçimleri öncesi bir kurum, Bitcoin’in 80.000 dolara yükseleceğine dair iddialı bir tahminle Derive’de 25 milyon dolarlık tarihi bir opsiyon stratejisi oluşturdu.

ABD seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte kripto para piyasasında işlem hacimlerinde önemli artışlar gözlemleniyor. Bu hafta merkeziyetsiz türev borsası Derive’de bir kurumsal yatırımcı, Bitcoin (BTC) fiyatının seçim sonrası yükselişine yönelik çok aşamalı bir opsiyon stratejisi oluşturdu. Bu işlem, ABD seçimlerine bağlı olarak yapılan en büyük on-chain opsiyon işlemi olarak 25 milyon dolarlık bir işlem hacmi yarattı. 

Yatırımcı, 29 Kasım’da sona erecek olan 70.000 dolarlık bir alım opsiyonu alırken aynı zamanda 80.000 dolarlık alım opsiyonu ve 50.000 dolarlık satım opsiyonu satarak stratejisini destekledi. Bu strateji, toplamda 25 milyon dolarlık işlem hacmi ile onchain opsiyon ticaretinde kaydedilen en büyük işlem olarak öne çıkıyor. Kurumsal yatırımcının gerçekleştirdiği karmaşık yapı, Bitcoin’in fiyatının 29 Kasım’a kadar 80.000 dolara ulaşması durumunda en yüksek karı sağlamayı amaçlıyor.

Derive’nin kurucu ortağı Nick Forster konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Kurumsal yatırımcının stratejik konumlandırması, hem satım opsiyonları hem de alım opsiyonları ile eşsiz bir yapı sunuyor. Bitcoin 80.000 dolara ulaşırsa yatırımcı bu yapı ile 1.020.000 dolar kazanç elde edebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!