Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Elindeki Kripto Paralar Çalındı mı? Şüpheli İşlem Dikkat Çekti

24 Ekim’de bir hacker, muhtemelen ABD hükümetinin kontrolünde olan bir cüzdanı ele geçirerek yaklaşık 20 milyon dolarlık fonu kendi cüzdanına aktardı.

Arkham Intelligence tarafından yapılan açıklamaya göre bu cüzdanda 2016 yılındaki Bitfinex hack’i sonucu ele geçirilen kripto paralar bulunuyordu.

Hacker, paraları paravan hesaplara taşıyor

Arkham Intelligence, hackerın elde ettiği fonları “0x348” ile başlayan bir cüzdana aktardığını ve bu cüzdanın USDC, USDT, aUSDC ve Ethereum (ETH) gibi farklı varlıkları barındırdığını belirtti.

Ayrıca, hackerın stablecoin varlıklarını ETH’ye dönüştürerek, kara para aklama amacıyla başka adreslere transfer ettiği düşünülüyor.

Çeşitli borsaları kullanıyor

2016 yılında Bitfinex borsası hack’lenmiş, Ilya Lichtenstein ve eşi Heather Morgan 120.000 Bitcoin çalarak yaklaşık 8,2 milyar dolar değerinde bir soygun gerçekleştirmişti. 2022’de ABD yetkilileri tarafından yakalanan çift, çalınan varlıkların bir kısmına el konulmasıyla ülke tarihinin en büyük dijital varlık operasyonlarından biri yaşanmıştı.

Blockchain araştırmacısı ZachXBT tarafından yapılan açıklamaya göre hacker, ABD hükümetine ait olduğu hesaptan çaldığı paraları anlık hizmet veren borsalara aktardı. Bunlar arasında N exchange, Switchain ve Binance’ten likidite hizmeti alan bir platform yer alıyor. ZachXBT, bunun doğrudan Binance olmadığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!