Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Cüzdanındaki Kripto Paraları Çalan İsim, İade Etmeye Başladı

ABD’ye olan bir kripto para cüzdanından Ethereum ve stablecoin cinsinden 20 milyon dolardan fazla fon alan isim, bunun büyük kısmını iade etti.

Blockchain analiz firması Arkham’ın paylaşımına göre ABD hükümetinin 2016’daki Bitfinex saldırısının ardından el koyduğu kripto paraların bir kısmı, geçtiğimiz saatlerde bilinmeyen adreslere aktarıldı. Blockchain araştırmacıları, bunların çalınmış olabileceğini yazdı. Bu kripto paralar arasında USDT, USDC, ETH ve aUSDC yer aldı.

Bitfinex, New York’ta ikamet eden evli bir çift tarafından hack saldırısına uğramış, bu çift daha sonra kara para aklama suçlarını itiraf etmişti. Devlet yetkilileri, Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan çiftine ait 3,6 milyar dolar değerinde kripto paraya el konduğunu açıklamıştı.

Çoğunu iade etti

Blockchain kayıtlarına göre kime ait olduğu bilinmeyen bu cüzdan sahibi, fonların bir kısmını Switchain, N Exchange gibi borsalara aktardı. Bu platformlar arasında ayrıca Binance ile doğrudan bağlantısı olmayan ancak Binance’in likiditesini kullanan bir platform yer aldı.

Ancak bugün akşamüstü elde edilen bilgiler, şüphelinin ABD hükümetine ait adrese 19,3 milyon dolar değerinde kripto parayı iade ettiğini gösteriyor. Bunlar, halihazırda borsalara gönderilmiş paraları kapsamıyor.

Bu kripto paraların çalınıp çalınmadığına veya bu işlemlerin neden yapıldığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!