Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Banka Bitcoin’de Trump Ümidi Aşıladı: Görevi Bırakmadan 500 Bin Dolar Olacak!

Standard Chartered’ın dijital varlık araştırma başkanı Geoffrey Kendrick, Trump’ın ikinci döneminin sonunda Bitcoin’in (BTC) 500 bin dolara ulaşacağını öngördü.

Standard Chartered’ın dijital varlık araştırma başkanı Geoffrey Kendrick, CNBC’ye verdiği röportajda, Bitcoin’in bu yıl içinde 200 bin dolara ulaşmasını ve Trump’ın ikinci döneminin sonunda 500 bin dolara kadar yükselmesini beklediğini belirtti. Kendrick, bu yükselişin arkasındaki en büyük etkenler olarak kurumsal benimsemenin artmasını ve daha net düzenlemelerin devreye girmesini gösterdi.

Kendrick, kripto piyasalarındaki son dalgalanmalara rağmen, kurumsal yatırımcıların varlık sınıfına olan ilgisinin artmasıyla uzun vadede piyasanın daha istikrarlı hale geleceğini söyledi. Standard Chartered, BlackRock ve benzeri geleneksel finans oyuncularının kripto ekosistemine daha fazla dahil olmasıyla güvenlik risklerinin de azalacağını vurguladı.

Özellikle son dönemde Bybit kripto borsasında yaşanan 1,4 milyar dolarlık hack olayını hatırlatan Kendrick, geleneksel finans kuruluşlarının sunduğu saklama hizmetlerinin bu tür güvenlik açıklarını minimize edebileceğini belirtti.

Bitcoin, Ocak ayında 109 bin doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş, ancak Trump’ın Çin, Meksika ve Kanada’ya yönelik gümrük tarifesi tehditlerini yeniden gündeme getirmesiyle bu hafta 80 bin dolara kadar gerilemişti.

Trump, Truth Social platformunda yaptığı açıklamada, 4 Mart’ta yürürlüğe girmesi planlanan Kanada ve Meksika mallarına yönelik tarifelerin planlandığı gibi uygulanacağını ifade etti.

Piyasa yorumcusu The Kobeissi Letter’a göre, Bitcoin’in gümrük tarifesi tehditlerine bu denli keskin tepki vermesi, dijital varlığın hisse senetleri ve likidite koşulları ile yüksek oranda korelasyonlu hale geldiğini gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!