Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle

Binance Bir Altcoin’i Delist Ediyor: Fiyat Düşmek Yerine 2x Yükseldi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bir altcoin’i vadeli işlemlerini platformdan kaldıracağını duyurdu.

Binance, Upbit ve diğer borsaların delist ve listeleme duyurularını kaçırmamak için Telegram kanalımıza katılın.

Binance tarafından bugün yapılan resmi açıklamaya göre LeverFi (LEVER) için Tether (USDT) sürekli vadeli işlem sözleşmeleri 3 Eylül 2025 tarihinde platformdan delist edilecek. Şirket, bu tarihte tüm açık pozisyonların otomatik olarak kapatılacağını ve işlemlerin tamamen sonlandırılacağını bildirdi.

Açıklamada, kullanıcıların olası risklerden kaçınabilmesi için pozisyonlarını 3 Eylül TSİ 12.00’ye kadar kapatmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, 3 Eylül TSİ 11.30 itibariyle yeni pozisyon açma imkânı da tamamen devre dışı bırakılacak. Binance, bu süreçte kullanıcıların açık pozisyonlarını dikkatle takip etmelerini tavsiye etti.

Binance, kapanıştan önceki son saatte Futures Sigorta Fonu’nun kullanılmayacağını ve bu sürede gerçekleşecek likidasyonların tek seferlik “Immediate or Cancel Order (IOCO)” ile piyasaya yansıtılacağını belirtti. Eğer bu işlem pozisyonları yeterli seviyeye düşürmezse, kalan kısımlar Auto-Deleveraging (ADL) süreciyle kapatılacak.

Borsa ayrıca aşırı dalgalı piyasa koşullarına karşı ek güvenlik adımları atabileceğini de ifade etti. Bu adımlar arasında maksimum kaldıraç oranının değiştirilmesi, bakım marjlarının güncellenmesi, fonlama oranlarında düzenlemeler yapılması ve işaret fiyatı hesaplamasında koruma mekanizmalarının devreye alınması gibi önlemler bulunuyor.

Binance, kullanıcıların bu süreçte yüksek volatilite ve düşük likidite risklerini göz önünde bulundurması gerektiğini hatırlattı.

CoinGecko verilerine göre Binance cephesinden gelen bu delist fiyatı düşürmek yerine exit pump yarattı. LEVER, 0,000135 dolardan 0,0002887 dolara çıkarak yaklaşık %114 artış gösterdi.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1997 yılında İstanbul’da doğan Tuğay Kaynar İMKB İlköğretim Okulunda ilk eğitimini aldı. Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesinde lise eğitimi gören Tuğay, bu dönemlerde okul bünyesindeki edebiyat kulübü çerçevesinde çıkartılan dergi ve gazetelerde ilk yazılarını yazarak editörlüğe adım atmış oldu. Psikoloji ve…