Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Dev Borsadan Şok Karar: Popüler Altcoin’i Delist Ediyor!

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit, bir altcoin için işlem desteğini sonlandırma kararı aldığını duyurdu.

Upbit’in resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Bonk (BONK) platformdan delist edilecek. BONK, Kore wonu (KRW) ve Tether (USDT) işlem çiftleriyle 7 Eylül 2026 saat 15.00’te işlem görmeyi bırakacak.

Upbit tarafından yapılan açıklamada, işlem desteği sona erdiğinde ilgili paritelerdeki tüm bekleyen alım ve satım emirlerinin otomatik olarak iptal edileceği belirtildi. Duyuruda ayrıca, delist kararının ardından söz konusu varlık için airdrop, cüzdan yükseltmesi ve hard fork gibi hizmetlerin de desteklenmeyeceği vurgulandı. Yatırımcıların varlıklarını çekebilmeleri için 7 Ekim 2026 tarihine kadar süre tanındığı, bu tarihten sonra yapılacak işlemlerin teknik zorluklar nedeniyle çok uzun sürebileceği uyarısı yapıldı.

Borsanın açıklamasında, BONK’un delist edilme gerekçesi olarak güvenlik standartlarındaki eksiklikler ve şeffaflık sorunları gösterildi. Yapılan incelemeler sonucunda, varlığın yönetim süreçlerinde belirsiz güvenlik olaylarının yaşandığı ve önemli bilgilerin yatırımcılara zamanında duyurulmadığı tespit edildi. Yatırımcı mağduriyetini önlemek amacıyla Temmuz ayında ‘uyarı’ kategorisine alınan projenin, gerekli iyileştirmeleri yapmadığı kanaatine varılarak delist edilmesine karar verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!