Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle

Dijital Banka ile Kripto Borsası Anlaştı: Kurumsal Dolar Transferleri 7/24 Olacak

SoFi ile Kraken arasındaki anlaşma, Kraken’in kurumsal müşterilerine 7/24 dolar hareketi sağlarken SoFi’nin kripto işlemlerine ek likidite ve Kraken’de SoFiUSD erişimi sunacak.

Dijital banka SoFi ile kripto borsası Kraken, finansal altyapılarını karşılıklı olarak kullanıma açan anlaşmayı 3 Eylül’de duyurdu. CoinDesk’in şirket açıklamalarına dayandırdığı habere göre düzenleme, bir tarafta kurumsal dolar hareketlerini hızlandırırken diğer tarafta SoFi uygulamasındaki kripto işlemleri için daha geniş likidite imkânı oluşturacak.

Anlaşmanın ilk ayağında Kraken’in ana şirketi Payward, SoFi’nin SoFi Exchange Network (SEN) ağına katılacak. Bu bağlantı, Kraken’in kurumsal müşterilerinin ABD dolarını 7/24 taşımasına ve likiditelerini bankacılık saatlerini beklemeden yönetmesine imkân verecek.

SoFi, Kraken likiditesini kullanacak

SoFi ise kripto işlemleri için Kraken Prime’ı ek likidite kaynağı olarak kullanacak. Kraken Prime, SoFi müşterilerinin uygulama içindeki kripto işlemleri için ek likidite sağlayacak.

Anlaşmanın diğer önemli adımı ise SoFiUSD’nin Kraken’de listelenmesi. SoFi tarafından çıkarılan ve dolar destekli olarak sunulan stablecoin, Kraken’in perakende, profesyonel ve kurumsal müşterilerinin erişimine açılıyor. Böylece SoFi, kendi dijital varlığını daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırırken Kraken de yeni bir stablecoin seçeneği sunacak.

Taraflar, iş birliğinin ileride ödeme, hazine yönetimi, kredi ve diğer dijital varlık hizmetlerine genişleyebileceğini belirtti. Anlaşmanın mevcut kapsamı dolar transferleri, kripto likiditesi ve SoFiUSD erişimi ile sınırlı kaldı.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluk yıllarında bilime ve akademiye olan merakı doğrultusunda birçok projede yer aldı. Yazılım konusundaki ilk adımını katıldığı TUBİTAK yarışması ile ortaokulda attı. Liseyi Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesinde okudu. O yıllarda yazılım ve tasarım üzerine kendini geliştirerek,…