Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle

Binance’e Nasıl Sızdılar? Milyarlık Saldırının Arkasından İş Görüşmesi Tuzağı Çıktı

Binance, 29 Ekim’de 6,34 milyar dolarlık varlığın etkilendiği saldırının, bir mühendise eylülde kurulan sahte iş görüşmesi tuzağıyla başladığını açıkladı.

Wu Blockchain’in aktardığı Binance’in ilk olay raporu, saldırganların şirket sistemlerine nasıl girdiğini ve cüzdanlara nasıl ulaştığını anlattı. Saldırının ilk adımı, sahte iş görüşmeleri aracılığıyla bir mühendisin cihazına zararlı yazılım yerleştirilmesi oldu.

Saldırganlar daha sonra şirketin dahili yapay zekâ aracını da kullanarak cüzdan mühendislerine erişti. Ele geçirdikleri kimlik bilgileriyle, cüzdan işlemlerinin imzalandığı hizmeti kontrol altına aldılar. Böylece bir çalışanın cihazında başlayan sızma, varlıkların hareket ettirilmesini sağlayan sisteme kadar uzandı.

Para çekimlerini durdurmak neden yetmedi?

Rapor, saldırganların Ethereum’daki EIP-7702 yetkilendirme mekanizmasını kötüye kullandığını da ortaya koydu. Bu aşamada borsanın para çekme işlemlerini askıya alması, zincir üzerinde verilmiş kötü amaçlı yetkileri ortadan kaldırmaya yetmedi. Binance’in bu yetkilendirmeleri ayrıca iptal etmesi gerekti.

Bu ayrıntı, saldırıya müdahalede yalnızca borsa içindeki işlemleri durdurmanın neden yeterli olmadığını açıklıyor: Zincir üzerinde tanımlanan yetkiler için de ayrı bir müdahale yapılması gerekiyordu.

Etkilenen varlıkların ne kadarı yerine kondu?

Binance, saldırıdan etkilenen varlıkların toplam değerini 6,34 milyar dolar olarak açıkladı. Bunun yaklaşık 2,85 milyar dolarlık bölümünün dondurulduğunu veya müdahaleyle durdurulduğunu bildirdi.

Şirketin açıklamasına göre, etkilenen token varlıklarının yüzde 98’i 31 Ekim itibarıyla yerine kondu ve tüm kayıpları karşılamaya yetecek fon ayrıldı. Saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor.

Daha önce Binance’in kullanıcı koruma fonundaki Bitcoin bakiyesinin azalmasını ele almıştık; ilk olay raporu ise milyarlık saldırının nasıl mümkün olduğunu açıklayan erişim zincirini ortaya koyuyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1993 yılında İzmir’de doğan Selim Kuşçu, Konak’ta Namık Kemal İlkokulunda okudu. Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesinde eğitimine devam eden Selim, lise yıllarında edebiyata duyduğu ilgi ile birlikte kendi kitabını yazdı. Freelance olarak çeviri işleri yaparak kendini geliştirdi. Çeviri ve içerik…