Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of England: Bitcoin Değer Saklamak İçin Kullanılamaz

Bank of England‘da piyasalar ve bankacılık departmanının başkan yardımcılığını üstlenen Dave Ramsden, kripto paraların değer saklama aracı olarak kullanılamayacaklarını düşünüyor.

Dünyanın en büyük merkez bankalarından biri olarak gösterilen Bank of England’ın yöneticilerinden Dave Ramsden geçtiğimiz günlerde CNBC’ye bir röportaj verdi ve kripto paralar hakkında konuştu.

Kripto paraların kullanım imkanlarından bahseden Ramsden, bu varlıkların fiyatlarının çok fazla dalgalandığını ve bu yüzden Bitcoin gibi koinlerin değer saklama aracı olarak kullanılamayacaklarını belirtti.

Bitcoin gibi kripto paraların hala çok yeni varlıklar olduğunu belirten Ramsden fiyatlardaki bu dalgalanmanın aslında anlaşılır olduğunu kabul ediyor. Ramsden’a göre asıl sorun, fiyatlardaki dalgalanmaların kripto paraları neredeyse kullanılamaz hale getiriyor oluşu. Kendisinin konu hakkındaki yorumlarından bir kesit şu şekilde:

“Finansal Politika Komitesi bundan bir yıl önce kripto paraları detaylı bir şekilde incelemiş, bu varlıkların değer saklama aracı olarak kullanılamayacak kadar değişken olduklarına karar vermişti. Ayrıca işlem ücretleri çok yüksek olduğu için bu varlıkları ödeme aracı olarak kullanmak da pek verimli değil.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment