Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İstanbul Hard Fork’u İçin 6 Kod Değişimi Onaylandı!

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum geçtiğimiz Constantinople hard fork’u sonrası bu sefer yatırımcıları Istanbul hard fork’una odaklamış durumda. Merakla beklenen Istanbul hard fork’u için geliştiricilerin şimdiden altı büyük kod değişimi içi onay verdiği bilinmekte.

Istanbul iki aşamada aktif hale getirilecek ve ilk aşamada alt kod güncellemesinin hepsi hayata geçirilecek. Ethereum Geliştirme Teklifleri (EIP) olarak bilinen bu kodların güncellenmesinin 2019 yılının Ekim ayında uygulanması planlanıyor.

Istanbul isimli hard fork’un ikinci aşamasının ise 2020 yılının ilk çeyreğinde uygulanması ve ilk olarak dikkatli bir test sürecinden sonra başka birkaç değişikliğin daha yapılabileceği tahmin edilmekte. Yapılmasına muhtemel gözüyle bakılan diğer bir önemli değişim ise yeni bir tip madencilik algoritması olan programatik Proof-of-Work’ün (ProgPow)  eklenmesi.

Ethereum geliştiricisi Peter Szilagyi geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

”İstanbul’u ikiye ayırdık. Bunlardan birisini haftalar içerisinde uygulayabileceğiz. Diğer güncellemeler ise sahip olması gerçekten güzel ancak iki veya üç haftalık zaman aralığında yapılamayacak şeyler gerektirmekte olan iki büyük EIP’ten oluşmakta.”

Istanbul’un ilk bölümü Ethereum’un tarihi boyunca geçirdiği sekizinci hard fork olacak ve şimdiden heyecanlı bekleyiş başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment