Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyada Kaç Bitcoin Milyoneri Var?

2009 yılında kurulan ve o zamandan beri büyümeye devam eden Bitcoin’in günümüzde 180 milyar dolarlık bir piyasa değeri bulunuyor. Bu süreç içerisinde Bitcoin’e yatırım yapan kişilerin yatırımları Bitcoin büyüdükçe büyümeye devam etti.

Kripto para yatırımcıları Bitcoin’e yatırım yaparak ciddi miktarlarda gelir edebiliyorlar. Öyle ki bazı yatırımcılar Bitcoin’e yaptıkları yatırımlar sayesinde milyoner dahi olabiliyorlar.

Kaç Milyoner Var?

Bitcoin ağındaki adresler anonim oldukları için bu adreslerin tam olarak kimler tarafından kullanıldığı bilinemiyor. Ancak bu adreslere ilişkin daha farklı bilgiler edinmek mümkün.

Bu adresler anonim olsalar da hangi adresin içerisinde kaç tane Bitcoin olduğu, hangi adreste hangi işlemin yapıldığı görülebiliyor. Bu da toplamda kaç tane Bitcoin milyoneri olduğunu öğrenmemizi sağlıyor.

Güncel verilere göre şu anda 16 binden fazla Bitcoin milyoneri olduğu düşünülüyor. Bu adreslerin her birinin içerisindeki Bitcoin miktarının toplam değeri 1 milyon dolar veya daha fazla.

Ağ içerisindeki dağılıma baktığımızda ise görebiliyoruz ki içerisinde en çok Bitcoin barındıran 10 cüzdan, toplam arzın yüzde 5.5’ini kontrol ediyor. Bu oran ilk 100 cüzdana baktığımızda yüzde 14.5’e, ilk 1000 cüzdana baktığımızda ise yüzde 34.3’e çıkıyor.

Ünlü Milyonerler

Günümüzdeki Bitcoin milyonerlerinin her birinin kimliğini öğrenmek pek mümkün değil. Ancak bunlardan bazıları sahip oldukları varlıkları kamuya açık bir şekilde paylaşıyor ve böylece onların kim olduklarını öğrenebiliyoruz.

Bu milyonerlerden birkaçını sıralamak gerekirse;

  • Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşleri (Gemini kurucuları),
  • Michael Novogratz’i (Galaxy Digital kurucusu)
  • Blythe Masters’ı (Digital Asset Holdings CEO’su),
  • Dan Morehead’i (Pantera Capital kurucusu)
  • ve Barry Silbert’ı (Digital Currency Group kurucusu) örnek gösterebiliriz.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment