Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun Açıkladı: TRON Saldırıya Uğradı!

Tron kurucusu Justin Sun bugün Twitter hesabından bir duyuru yayınladı ve Tron ağının saldırıya uğradığını açıkladı. Saldırının güncelleme sırasında yaşandığını söyleyen Sun, durumun şimdilik kontrol altına alındığını belirtti.

Tron ve BitTorrent CEO’su Justin Sun, TRON ağının v4.1 güncellemesi sırasında, 2 Kasım TSİ 01:14’te saldırıya uğradığını açıkladı. Sun duyurusunu ilk olarak bugün sabah saatlerinde yaptığı bu olayın detaylarını öğlen saatlerine doğru açıkladı. TRX token bu süreçte yüzde 2’den fazla değer kaybetti.

İşte saldırının detayları

Justin Sun tarafından yapılan açıklamalara göre Tron’a saldıran hacker, ağdaki sözleşme geliştiricilerine sağlanan bir erişim iznini kötüye kullanmayı başardı. Birkaç farklı işlem yapan hackerın ağdaki blok üretimini durma noktasına getirdiği aktarıldı.

https://twitter.com/justinsuntron/status/1323168142600794116

Saldırıya saat 01:00 sularında başlayan hacker, ağdaki blok üretiminin saat 03:29’a kadar durmasına yol açtı. Justin Sun, Tron ağında “Super Representative” olarak bilinen validatörün bu saatten sonra blok üretimine normal seyrinde devam ettiğini söyledi. Ağın tamamen normale dönmesi ise 04:40’ı buldu.

Tron ağının “gücünü” kanıtlıyor

Justin Sun Tron ağına karşı düzenlenen bu saldırının sorunsuz bir şekilde püskürtüldüğünü belirtti. Kripto para camiasının en ünlü isimlerinden biri olan Sun’a göre bugün yaşanan olay, Tron ağının ne kadar merkeziyetsiz ve ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi oldu.

Sun ayrıca hackerın ağdaki blok üretimini neden durdurmaya çalıştığını da açıkladı. Onun tahminlerine göre hackerın amacı, sektörün en yoğun olarak kullanılan ağı olan Tron’u işlevsiz hale getirip bunun üstünden kazanç elde etmekti. Fakat Sun, kullanıcıların paralarının “güvende” (SAFU) olduğunu söyleyerek hackerın başarısızlığını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!