Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda İki Kat Değerlenen Decentraland Nedir?

Bir haftada yüzde 91 oranında değer kazanan Decentraland (MANA), 8 Mart’ta 0,47 dolara çıkarak ATH yaptı. Peki Decentraland ve MANA token nedir?

Decentraland (MANA), aylık bazda yüzde 108, iki haftalık bazda yüzde 43 oranında yükseliş gördü. Günlük grafikte yüzde 19 oranında artış kaydeden MANA, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

596 milyon dolarlık piyasa değerine ulaşan MANA, 24 saatlik zaman diliminde 516 milyon dolarlık işlem hacmi gördü.

decentraland-mana
Kaynak

Decentraland ve MANA token nedir?

Decentraland, Ethereum ağı destekli bir sanal gerçeklik platformudur. Ağ katılımcıları, platformda uygulama yapabilir veya içerik oluşturabilir. Kullanıcılar, yarattıkları her ürün veya uygulamadan gelir elde edebilirler. Platformun sanal bir arazisi bulunur ve bu arazi tamamen topluluğa aittir. Arazinin temini, MANA token ile gerçekleştirilir.

Merkeziyetsiz bir kuruluş olarak çalışan platform; akıllı sözleşmeler, pazaryeri, içerik sunucuları gibi bazı ürün ve hizmetler sunar. DAO sayesinde, kullanıcılar sanal gerçekliğin nasıl işleyeceğini, nasıl kontrol edileceğini kendileri belirler. Açık artırmalar, içeriklerin denetlenmesi, giyilebilir öğelerin kontrolü gibi çeşitli seçenekler ağ katılımcıların tercihine bırakılır.

Platform geliştiricilerinin kullanımına sunulan ve platformdaki arazileri tanımlayan LAND isimli bir NFT bulunmaktadır. Geliştiriciler, kitlelere ulaşmak için LAND kullanabilirler.

Platformun yerel tokenı ise MANA’dır. MANA token arazi alımı, dijital ürün ve hizmet alımı, sanal dünyadaki alışveriş işlemlerinde kullanılmaktadır. Tokenın toplam arzı 2.1 milyardır.

MANA’yı listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Upbit, Coinbase, Binance, OKEx, Huobi, MXC, CoinTiger, Crypto.com, HitBTC, Digifinex, Gemini, Kraken, BiKi, Uniswap, Hotbit gösterilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!