Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla Aldığı Bitcoinlerin Güncel Değerini Açıkladı

Tesla, çarşamba günü SEC’ye sunduğu belgede bilançosundaki Bitcoinlerin güncel değerini 2.48 milyar dolar olarak açıkladı. Bu yıl 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı yapan şirket, kağıt üstünde neredeyse 1 milyar dolarlık karda görünüyor.

Tesla Inc., birinci çeyreğin sonu itibarıyla toplamda 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını açıkladı. Şirket, üç ay içinde yaptığı dijital varlık satışından 101 milyon dolar net gelir elde ettiğini duyurdu.

Neredeyse 1 milyar dolar kazanabilir

Tesla, bu yıl satın aldığı Bitcoinlerin çeyrek sonundaki piyasa değerinin 2.48 milyar dolar olduğunu belirtti. Bitcoin fiyatı, mart ayının sonunda 59.000 dolar sularında seyrediyordu.

Elon Musk, şirketin bilançosundaki Bitcoinlerin bir kısmının, “Bitcoin’in likiditesini kanıtlamak” için satıldığını söylemişti.

Şirketin çeyrek genelindeki net karı, Bitcoin satışından elde edilen gelir ile birlikte daha önce hiç olmadığı kadar yüksek oldu. Bitcoin’in piyasa değerindeki artış, satış yapılmadığı müddetçe kar olarak tanınmıyor.

27 milyon dolarlık değer kaybı yaşandı

Tesla, bu yıl başta ABD ile kısıtlı olacak şekilde Bitcoin karşılığında araba satmaya ve buradan gelen Bitcoinleri, itibari paraya dönüştürmeden bilançosunda tutmaya başladı.

Şirket çarşamba günkü açıklamalarında, Bitcoin’de zaman içinde görülen değer kaybı sebebiyle 27 milyon dolarlık kayıp yaşandığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!