Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 Trilyon Dolarlık Varlığı Yöneten Fidelity Beklenen Kripto Para Hizmetini Başlattı

Dünyanın en büyük yatırım kuruluşlarından biri olan Fidelity Investments, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ticaretini seçilen bireysel müşteriler için başlattı.

Fidelity Investments, perakende yatırımcıların ilgisini çekmek ve çeşitlilik sunmak için kripto para hizmetlerini hayata geçirdi. Şirket, Fidelity Crypto adını verdiği yeni oluşumu sayesinde yatırımcılarına komisyonsuz Bitcoin ve Ethereum alım-satım imkanı sunacak.

Fidelity Crypto, şu an için şirket tarafından daha önce açılan erken erişim bekleme listesindeki bir kısım bireysel kullanıcıya hizmet verecek. Bekleme listesinden seçilen şanslı kullanıcıların ayrıca bir Fidelity aracılık hesabına ihtiyacı olduğu belirtildi.

Kullanıcıların söz konusu hesabı açıp giriş yaptıkları ekranda karşılarına çıkan “dijital varlıklara yatırım yapmak, satın almak ve satmak, diğer geleneksel varlık sınıflarındaki ürünlere yatırım yapmak, satın almak ve satmakla sunulmayan çeşitli riskler sunar” ibaresi dikkatleri çekti.

Perakende odaklı bu ürün, kurumsal odaklı “Fidelity Digital Assets” birimi tarafından destekleniyor. Her ne kadar kullanıcılardan komisyon alınmayacak olsa da her işlemin gerçekleştirilme fiyatına %1’lik kar oranı ekleneceği belirtildi.

Fidelity, dijital varlıkları benimseme konusunda diğer büyük geleneksel yatırım şirketlerine kıyasla daha daha hızlı davrandı. Şirket bu komisyonsuz ticaret imkanlarının yanı sıra Kanada’da bir Bitcoin borsa yatırım fonu, ABD’de birden fazla kripto ve metaverse ile ilgili ETF imkanı sunuyor.

Öte yandan 10 trilyon dolarlık bir hacmi yöneten bu şirketin kripto paralara dahil olması da yetkililerin tepkisine yol açtı. Geçtiğimiz hafta üç ABD senatörü, sektörün giderek “değişken, çalkantılı ve kaotik” hale geldiğini belirterek, firmadan emeklilik planı katılımcılarının Bitcoin’e yatırım yapmasına izin verme kararını yeniden gözden geçirmesini istedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!