Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

100 Milyar Dolarlık Bitcoin, 1 Yıldır Hareket Etmiyor

Bitcoin cüzdanlarında hareket etmeyen ve hiçbir işlem yapılmayan Bitcoin sayısı 12 milyon adedi geçti ve bu rakam, lider kripto para birimininin anlık piyasa değerine göre yaklaşık 100 milyar dolar yapıyor.

Geçen yılın ortasında 13 bin doların üstüne çıkan fakat daha sonrasında ise 6400 dolara kadar inen Bitcoin’de yaşanan bu düşüşe rağmen, balina hesaplarının lider kripto para birimini elden çıkarmaması ise oldukça dikkat çekici bir durum.

Güzel Bir Gösterge

Analistler, bu rakamın bu denli artmasının, Bitcoin için uzun vadede bakıldığı zaman son derece olumlu bir gösterge olduğunu ifade ediyor.

Kısa vadede ise Bitcoin fiyatının vadeli işlemlerdeki trende göre hareket edeceği belirtiliyor. Bu noktada da BitMEX ve Binance Futures gibi platformlar temel rol oynuyor.

Öte yandan Bitcoin’in toplam sirkülasyonunun yarısından fazlasının 1 yıldan beridir hareket etmiyor oluşu, yatırımcıların yaşanan düşüş ve zorlu süreçlere rağmen lider kripto para birimini uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görmeye devam ettiğini bizlere gösteriyor.

bitcoin addresses

Lider kripto para birimi Bitcoin, bugün yaklaşık yüzde 4.5’luk bir artış ile şu anda 7900 dolar bandından işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment