Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

100 Milyon Dolar Topladım Dedi, Kripto Para Yatırımcılarını Kandırdı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Diana Mae Fernandez’i kripto paralara yatırım yapacağını söyleyerek insanları dolandırmakla suçluyor.

SEC tarafından yapılan açıklamaya göre 37 yaşındaki Fernandez, insanlardan kripto paralar, halka açık şirketlere ve lüks gayrimenkule yatırım yaparak %63’e varan oranlarda getiri sağlayacağını söyleyerek para topladı.

“Kendine özgü bir girişimci” olarak nitelendirilen isim, en az 20 yatırımcıdan 364 bin dolar topladı. Fernandez, yatırımcıların birçoğunu kiliseden ve girişimcilere yönelik düzenlenen sosyal etkinliklerden buldu.

SEC açıklamasında, “Fernandez, yatırımcıların paralarını vadedildiği gibi yatırmaktansa bunları kendi parasıyla karıştırıp, yatırımcıların paralarını kendi günlük harcamalarını ve lüks otel konaklamalarını karşılamak, birden fazla kez para çekmek, ilk yatırımcılara saadet zincirine benzer ödemeler yapmak için kullandı.” dedi.

Fernandez, yatırımcıları ikna etmek için 15 yıldan fazla yatırımcılık tecrübesi olduğunu, 25 ülkeden 100 milyon dolardan fazla para topladığını söyledi.

SEC’nin açıklamasına göre Fernandez, yatırımcıların paralarını Barselona ve Paris’e gitmek, Apple Store’dan da 2 bin dolarlık alışveriş yapmak için kullandı.

Sırbistan’da yakalanan isim, beş ayrı suçtan 20 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!