Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10x Research: Bitcoin’de Yarınki Verilere Dikkat! Bu Seviyenin Altına Düşmemeli

Bitcoin (BTC), bu haftaya satış baskısıyla giriş yaptı ve son birkaç ayda ABD’den gelen önemli veri açıklamalarından önce yaşanan düşüşleri anımsattı.

BTC, pazartesi günü yaklaşık yüzde 3 düşerek 63.600 dolara geriledi ve 6 Eylül’deki 52.600 dolarlık dip seviyeden geçen haftaki 66.500 dolara yakın zirveye kadar devam eden yükseliş trendini temsil eden destek çizgisini kırdı.

10x Research’e göre bu düzeltme, tipik bir boğa piyasası düzeltmesine işaret ediyor. Geçen haftaki raporda Bitcoin’in kısa vadede aşırı alım bölgesine girdiğine dikkat çeken Markus Thielen, “Korku ve Açgözlülük endeksinin yüksek seviyeleri, BTC’nin kısa vadede aşırı alımda olduğunu gösteriyor” dedi. Thielen, “Mevcut kısa vadeli dönüş sinyalleri düşüşe geçti ve önümüzdeki günlerde bir geri çekilme olabileceğini gösteriyor” diye ekledi.

Thielen, hazirandan bu yana ABD ISM İmalat verilerinin açıklandığı her ayın ilk haftasında BTC fiyatında yüzde 10’luk düşüşler yaşandığını belirtti. Bu son düşüş de bu modelle uyumlu görünüyor.

Bitcoin’de gözler yarınki verilerde

Eylül ayı verileri salı günü açıklanacak ve üçüncü çeyreğin son ayında da imalat faaliyetinin daralmaya devam ettiğini göstermesi bekleniyor. Thielen, “ISM İmalat Yeni Siparişler verisi, ileriye dönük göstergelerin resesyon seviyelerine yaklaştığını gösteriyor. Bu da yarınki veriyi oldukça belirsiz kılıyor—eğer 48,0 seviyesinin altına düşerse, bu Bitcoin’de yeni bir düşüşü tetikleyebilir ancak daha yüksek bir veri ise bir ralliyi ateşleyebilir” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!