Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 Eylül Saldırısının Detaylarını Açıklamakla Teklif Eden Grup, Ne Kadar Bitcoin Topladı?

Bitcoin ve bütün kripto para birimleri sert bir düşüş yaşarken bile, bir grubun cüzdanı ciddi anlamda fon toplamaya devam ediyor.

İlk olarak Twitter üzerinde ortaya çıkan ve çeşitli büyük çaplı firmaları hackleyerek 11 Eylül saldırısı ile ilgili bilgileri ele geçirdiklerini ve bunları kademe kademe gelen Bitcoin miktarına göre açıklayacaklarını belirten grup, daha sonra birçok platformdan banlanmış ancak bütün bunlara rağmen her yeni platformda açıklama yapmaya devam etmişti.

Temel olarak finansal olarak motive olduklarını belirten grup, seviye seviye kategorize ettiği belgelerin her bir seviyesi için artan bir Bitcoin miktarı talep etti ve büyük kurumlar veya devletler tarafından 1 milyon dolar ödenmesi durumunda belgelerin hepsini onlara vermeyi de teklif etti. Dark Overlord isimli grup önce Twitter, sonra da merkeziyetsiz Steemit platformundan sesini duyurmaya çalıştı ancak ne yazık ki iki siteden de men edildi. Yine de hackerların bugüne kadar 42.000 dolar değerinde Bitcoin topladığı görülmekte ki bu yaşanan ayı piyasası düşünülünce ciddi anlamda önemli bir miktar.

Hackerlar birkaç hafta önce ikinci seviye belgeleri yayınlamışlardı ve adreslerine baktığımız zaman yapılan Bitcoin ödemelerinin bazen 1 BTC’yi aştığı, bazen ise 3 BTC’den bile çok olduğu görülebilmekte. Söz konusu grup benzer şekilde seviye seviye belgeleri açıklamaya devam ederse, görünüşe göre çok daha fazla BTC almaya devam edecek ve istediği miktara ulaşabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment