Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1,1 Milyar Dolarlık Kripto Para Ekosisteminde Saldırı: Kasalar Boşaldı!

Scroll ekosistemindeki öncü lending protokolü Rho Markets, bir güvenlik ihlali yaşandığını duyurdu.

Rho Markets tarafından yapılan açıklamada, “Platformumuzda sıra dışı bir hareketlilik tespit ettik ve şu anda soruşturuyoruz” dendi.

Saldırının nasıl gerçekleştiğiyle ilgili henüz net bir bilgi olmamakla birlikte kimileri bunun oracle kaynaklı olabileceğini tahmin ediyor.

Bazı havuzlar tamamen boşaldı

Debank verilerine göre saldırıyı gerçekleştiren kişi, USDT ve USDC kasalarını boşalttı. Yazım sırasındaki verilere göre saldırgan, 7,6 milyon dolar aldı.

Rho Markets, “Bu süreç içerisinde platformu durduruyor olacağız. Havuzların çoğu güvende, bu yüzden endişelenmeye gerek yok” dedi.

Rho Markets, Scroll ekosistemi içerisinde geliştirilmiş ilk lending protokolüdür. Scroll ekibi tarafından resmen desteklenen Rho Markets, fazladan teminatlandırılmış lending modeline dayanır. Sitesindeki verilere göre protokolde toplamda 37,3 milyon dolar değerinde varlık tutuluyor.

İşlemleri geciktirmeye başladı

Scroll ekibi, Rho Markets’ın yaşadığı güvenlik ihlalinden haberdar olduklarını açıkladı. “Rho Markets ekibinden teyit aldıktan sonra koordine şekilde harekete geçtik” dendi.

Scroll, durumu değerlendirmek için ağdaki işlemlerin onay sürecini erteleme kararı aldı. Güvenlik ihlalinin bu uygulamaya özel olduğu belirtildi.

Scroll, sıfır bilgi ispatlarını kullanarak Ethereum’da yeni bir katman kurmaya çalışıyor. Platformda toplamda 1,1 milyar dolar değerinde varlık kilitli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!