Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 Trilyon Dolar Yöneten Dev Bitcoin ETF’inin Listeleneceği Borsayı SEC’ye Sundu!

11,7 trilyon dolar varlık yöneten yatırım devi Fidelity, spot Bitcoin ETF başvurusu için SEC’ye menkul kıymet kayıt başvurusunda bulundu.

Kripto para piyasası dört gözle spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) onayını beklerken Fidelity’den yeni bir hamle geldi. Bloomberg analisti James Seyffart’a göre Fidelity, spot Bitcoin ETF’si için SEC’e menkul kıymet kayıt başvurusunda bulundu. Kayıt ayrıca ABD merkezli borsa Cboe tarafından FBTC sembolü altında onaylandı.

Bu başvurunun ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) tarafından gelecek bir ETF onayının ardından spot Bitcoin ETF ürünlerini hızlı bir şekilde piyasaya dahil etmek amacıyla yapıldığı düşünülüyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Seyffart, ETF listelemesi için halen daha 19b-4 onayı gerektiğini belirtirken bunu gelecek hafta gerçekleşebileceğinin sinyalini verdi:

Anladığım kadarıyla bu sadece bir menkul kıymet kaydı. ETF’nin listelenebilmesi için hala 19b-4 onayına ihtiyacı var ve geçerli/onaylanmış/tamamlanmış S-1 bir belgeye ihtiyaçları var. Henüz 19b-4 yok. Ve S-1 hala ön hazırlık niteliğindedir (aşağıda görülmektedir). Hala gelecek haftaya bakıyorum

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!