Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

110 Milyon Dolar Fon Toplayan Lukka, 1.3 Milyar Dolarlık Değerlemeye Ulaştı

Borsalara ve muhasebe ofislerine hizmet veren veri şirketi Lukka, hedge fonu devi Marshall Wace önderliğindeki fonlama turunda 110 milyon dolar topladığını açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda “unicorn” statüsüne ulaşan Lukka, bu fonlama turuyla birlikte 1.3 milyar dolar değerlemeye ulaştıklarını belirtti.

Lukka’nın cuma günü yaptığı açıklamada, milyarder yatırımcı George Soros, Liberty City Ventures, Miami International Holdings, Inc., Summer Capital, SiriusPoint Ltd., S&P Global ve Soros Fund Management’ın katılımıyla Marshall Wace liderliğindeki 110 milyon dolarlık E Serisi finansman turunu tamamladığını söyledi.

Lukka’nın yatırım aldığı fonu, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve kripto paralarla ilgili yaptığı yatırımları “agresif büyüme ve küresel genişleme stratejisi” ile hızlandırmak için kullanacağı düşünülüyor.

Lukka CEO’su Robert Materazzi:

Kripto para ekosistemi yeni bir “olgunluk aşamasına” girerken şirketimizin veri ve yazılım çözümlerine duyulan ihtiyaç hiç bu kadar önemli olmamıştı. Müşterilerimiz için en karmaşık veri zorluklarını çözmekten gurur duyuyoruz. Bu fonlama turuna katılan yatırımcılarla ortak olduk ve kripto para piyasasında devam eden zorlukların üstesinden gelmeyi dört gözle bekliyoruz.

Lukka, 2021 yılında müşteri listesine S&P Dow Jones Endekslerini, en büyük muhasebe firmalarından RSM’i ve 3.9 trilyon dolar varlık yöneten State Street’i eklemişti.

Birçok kripto fonuna hizmet veren Lukka’nın bugüne kadar 2.1 trilyon dolar işlem yaptığı söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!