Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

118 Milyar Dolarlık USDT’nin İhraççısı Tether, İngiltere’deki Davayı Tamamladı

İngiltere ve Galler Yüksek Mahkemesi, piyasa değeri açısından en büyük stablecoin olan Tether’in USDT’sinin “mülk” olarak kabul edilebileceğine karar verdi.

Yüksek Mahkeme Yardımcı Hâkimi Richard Farnhill, USDT’nin İngiliz hukukuna göre mülkiyet hakları taşıdığını ve diğer mülkler gibi değerlendirilebileceğini belirtti.

Dava, kripto para dolandırıcılığına maruz kaldığını iddia eden Fabrizio D’Aloia tarafından açıldı ve başlıca olarak kripto borsası Bitkub‘u hedef aldı. Dava, iki kimliği belirsiz kişi ve Binance dahil olmak üzere toplam yedi sanığı içeriyor. Binance’a karşı açılan dava ise belgelere göre çözüme kavuşturuldu.

D’Aloia, dolandırıcıların kendisinden 2,5 milyon pound (3,3 milyon dolar) değerinde USDT ve USDC almasını sağladığını iddia etti. İddialara göre, dolandırıcı fonları çeşitli blockchain cüzdanları aracılığıyla dolaştırarak, bunları fiat para olarak Gate ve Bitkub üzerinden çekti.

Yargıç, Bitkub’un D’Aloia’dan hiçbir şey almadığı gerekçesiyle şirketin lehine karar verdi. D’Aloia’nın Aux Cayes Fintech aleyhine açtığı dava ise reddedildi.

Tether yönetiminde değişiklik

Tether, ayrıca Jesse Spiro’yu Hükümet İlişkileri Başkanı olarak atadığını duyurdu. Jesse Spiro, Tether’ın yasa koyucular, düzenleyiciler ve diğer önemli paydaşlarla olan politika ve etkileşim çabalarına liderlik edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!