Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

13 Milyar Dolarlık Altcoin’e Saldırı Düzenlendi, Ekip Hızlıca Harekete Geçti

Cardano blockchain’ine geçtiğimiz saatlerde token çalma hedefiyle Distributed Denial-of-Service (DDoS) saldırısı yapıldı.

Yaygın bir saldırı yöntemi olan DDoS, saldırganlar tarafından bir blockchain ağında ya da sunucuda spam trafik oluşturmak ve böylece kullanıcıların online sitelere erişmesini engellemek amacıyla gerçekleştirilir.

Saldırı kontrol altına alındı

Cardano geliştiricileri, saldırının başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. Saldırı sırasında herhangi bir kayıp oluşmadığı, Cardano ağının normal seyrinde çalışmaya devam ettiği belirtildi.

Fluid Token CTO’sunun açıklamalarına göre DDoS saldırısı, 10.487.530 numaralı blokta başladı. Her bir işlemde 194 akıllı sözleşmeyle etkileşime geçildi.

Saldırgan, Cardano ağını stres altında bırakmak adına işlem başına 0,9 ADA harcayarak her blokun içine birkaç farklı işlem yerleştirdi.

Cardano ekibi kısa sürede harekete geçti

Cardano’nun gelişimine yardım eden Anastasia adlı firmanın kurucusu Philip Disarro, saldırganın stake bilgilerinin kayıt dışı bırakılması halinde saldırının kısa süre içerisinde sonlandırılabileceğini açıkladı.

Disarro’nun açıklamasından kısa süre sonra saldırının sona erdiği görüldü. Disarro, “DDoS saldırganı, parasını korumak için tweetimi okuduktan kısa süre sonra saldırısını durdurdu. Ne yazık ki çok geç kaldı ve onun paraları çoktan yağmalanmaya başladı. Bedava para için sağ ol, moron” yorumunu yaptı.

CoinGecko verilerine göre Cardano, yazım sırasında 0,388 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!