Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

13 Milyon TL’lik Türk Kripto Para Borsası Soygununda, PUBG Detayı Ortaya Çıktı!

Şubat ayının başlarında Milliyet’in paylaştığı bir haberde , Türk bir kripto para borsasına ait 13 milyon TL değerinde kripto para çalındığı ve konu ile ilgili şüpheli olduğu düşünülen 24 kişinin göz altına alındığı açıklanmıştı.

Kripto para borsasının 20 Aralık 2018 günü gece 04:00 ile 07:00 arasında iki kullanıcı hesabı üzerinden soyulduğu ve toplamda 13 milyon lira tutarındaki Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto paraların farklı cüzdan adreslerine gönderildiği tespit edilmişti. Olayla ilgili soruşturmayı devam ettiren kolluk kuvvetleri, 24 kişinin tespiti ve bunların göz altına alınması sonrası da takibi sürdürdü ve yakın zamanda yeni bir haber gündeme geldi.

Daily Sabah’ın aktardığı bilgiye göre, yetkililer şüpheli kişilerin direkt olarak PUBG veya Player Unknown’s Battlegrounds olarak bilinen video oyunundan haberleştiğini tespit etmiş. Şüpheliler PUBG oyunu üzerinden oyun esnasında sesli iletişim ile haberleşseler de, siber suçlarla mücadele ekipleri tarafından tespit edildiler. Bunun yanı sıra yaşanan bu güvenlik açığı birçok kullanıcının kafasında soru işaretleri oluşturdu ve insanlar söz konusu platformun hangisi olduğu konusunda büyük bir meraka sahip.

Bir Reddit kullanıcısı olan Bitcoin_master, konu hakkında yaptığı açıklamada insanların kendi kripto para birimlerini korumak için alabileceği en iyi önlemin, bütün sorumluluğu üstlenmek olduğunu ve hiçbir finansal kurumun veya firmanın özel anahtarlarınıza sahip olmaması gerektiğini vurguladı. Hangi borsanın veya platformun güvenlik açığı yaşadığı ise hala bilinmezliğini koruyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment