Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

134.000 Dolarlık MonaCoin Çalan 18 Yaşındaki Şüpheli Tutuklandı!

Japonya içerisindeki yerel kolluk kuvvetleri, kripto para hırsızlığından aranan 18 yaşındaki şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerel haber kaynaklarında çıkan bilgilere göre, 18 yaşındaki şüphelinin bir 15 milyon Yen (134.310 dolar) değerinde Litecoin hard fork’u olan MonaCoin çaldığı tahmin edilmekte.

Söz konusu haberlerde yerel yetkililerin Japonya içerisinde bir kripto para hırsızlığı için ilk defa bir hackerı tutukladığı vurgulanmakta. Genç hackerın geçtiğimiz yıl içerisinde kripto para yatırımcılarının ellerindeki kripto paraları depolamak için kullandıkları Monappy isimli online cüzdan hizmetine sızarak bunları yaptığı düşünülmekte.

Monappy’nin internet sayfasının güvenlik zafiyetinden yararlanan hacker, aşırı giriş nedeniyle sıkıntılar yaşayan platformu kendi lehine kullanmayı başarmış. Hacker ilk olarak çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kendisine çok sayıda transfer isteği göndermiş ve sistemi aşırı yüklemeye sebebiyet vermiş. Sunucular aşırı yüklenince kendisinin bakiyesi de artışa geçmiş ve hacker istediği miktara ulaşınca cüzdandaki bütün kripto para birimlerini başka popüler kripto para birimlerine dönüştürmüş ve bunları itibari para olarak çekmiş.

Şüpheli gözaltına alındığı esnada ”gizli bir numara bulmuş gibi hissettim ve bütün MonaCoin’leri alabileceğimi düşündüm” ifadesiyle durumu özetlese de, yerel yetkililer bunun kasıtlı yapılan bir suç olduğunu düşünmekte.

Cüzdan yetkilileri durumu 1 Eylül tarihinde fark etmiş ve MonaCoin bakiyelerinin inanılmaz oranda düştüğünü gözlemlemişler. Olası bir hacklenmeden şüphe eden yetkililer, direkt olarak olayla ilgili soruşturma başlatmışlar ve daha sonra olay ortaya çıkmış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment