Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Yıl Sonra Gelen Servet: Bitcoin Madencisi Cüzdanında Milyonlar Buldu

Bitcoin (BTC) blockchain’inin en erken kullanıcılarından biri, yıllar boyunca hiçbir işlem yapmadıktan sonra yeniden harekete geçti.

On-chain ve analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre bir Bitcoin madencisi, 14 yıl boyunca pasif kaldıktan sonra bugün sabah saatlerinde uyandı. Balina, 13 Temmuz 2010’da blok ödülü olarak aldığı 50 adet BTC’yi yeni bir cüzdana aktardı.

Yıllar sonra gelen servet

Bitcoin blockchain’i, 3 Ocak 2009’da Satoshi Nakamoto’nun ilk blok olan “Genesis Block”u kazmasıyla hayata geçti. Nakamoto, bu bloğa The Times‘ın o günkü manşetine atıfta bulunan bir mesaj ekledi. Ardından 9 Ocak 2009’da Bitcoin protokolünün temellerini açıklayarak nasıl madencilik yapılacağı ve coin gönderileceğini anlattı.

Bitcoin madencileri, ilk dönemlerde blok başına 50 BTC ödül alıyordu. Her dört yılda gerçekleşen halvinglerin her birinde bu ödül yarı yarıya düştü ve madenciler, günümüzde blok başına 3,125 BTC alıyor.

Bu madencinin 2010’da kazandığı 50 BTC’nin dolar cinsinden neredeyse hiçbir değeri yoktu. Bitcoin, 1 dolar seviyesini ilk kez 2011’de, artık iflas etmiş olan Mt. Gox borsasında gördü.

Günümüz piyasasına bakıldığında ise bu madencinin elindeki 50 BTC, 3,05 milyon dolar ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!