Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Yıllık Bitcoin Cüzdanları Devasa BTC’yi Tek Adrese Taşıdı: Satış Mı Gelecek?

Yaklaşık 14 yıl önce madencilikten binlerce Bitcoin (BTC) kazanan balinadan dikkat çeken bir işlem geldi.

Bilinmeyen bir kişi ya da kuruluş 2010 yılında Bitcoin madenciliğinden kazandığı 2.000 BTC’yi tek bir cüzdanda topladı. Verilere göre bu miktar 2010 yılında 600 dolar ediyordu fakat günümüzde 140 milyon dolara ulaştı.

Blokzinciri geliştirici mononaut tarafından derlenen ve sosyal medyada paylaşılan bilgiler, anonim balinanın her biri 50 Bitcoin’e sahip 40 farklı madencilik cüzdanını uzun yıllar sonra harekete geçerek 2.000 Bitcoin’i tek bir cüzdanda topladığını gözler önüne serdi.

Bitcoin madencisinin yaklaşık 14 yıl sonra hem de Bitcoin yarılanmasına (halving) 3 hafta kala böyle bir işlem yapması olası bir satış ihtimalini akıllara getirdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bu işlemin satış yönlü olabileceğini dile getirirken böyle bir durumun yaşanması durumunda daha fazla düşüş görülebileceğini ima etti:

Satış tarafındaki likidite krizi eski Bitcoin balinasını uyandırdı.

Geçtiğimiz hafta sonu boyunca kayda değer bir başka Bitcoin hareketi daha yaşanmıştı. En büyük beşinci Bitcoin adresi 6 milyar dolarlık Bitcoin’i üç yeni adrese taşımıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!