Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

15 Milyar Dolarlık Bitcoin’i Olan Şirket İçin Bu Hisse Hedefi Verildi

Yazılım şirketi MicroStrategy (MSTR), geçen hafta 458 milyon dolara 7.420 Bitcoin daha satın aldı. Şirket, son iki ayda toplam 25.000 Bitcoin satın alarak elindeki Bitcoin miktarını 252.220’ye çıkardı. Bu, yaklaşık 15,8 milyar dolar değerinde.

MicroStrategy’nin son satın alımı, 1,01 milyar dolarlık özel bir tahvil ihracıyla finanse edildi. Bu tahviller, 2028 vadeli ve yüzde 0,625 kupon oranına sahip dönüştürülebilir tahviller olarak piyasaya sunuldu. Şirket, elde ettiği gelirle 500 milyon dolarlık kıdemli tahvillerini geri ödemeyi ve kalan fonları Bitcoin satın almak için kullanmayı planladığını açıkladı.

Gelecekte daha kolay şekilde Bitcoin alabilir

Benchmark yatırım bankasının analisti Mark Palmer, MicroStrategy’nin Bitcoin varlıklarının bir kısmını ödünç vererek gelir elde etme potansiyelinin olabileceğini belirtti.

Özellikle ABD’nin en büyük saklama kuruluşu BNY Mellon’un, SEC’ten kripto saklama konusunda özel izin almasının ardından, MicroStrategy’nin bu tür kurumlarla çalışması daha olası hale gelebilir. Palmer, bu hamlelerin MicroStrategy’nin bilançosunu daha da güçlendirebileceğini ve gelecekteki Bitcoin alımlarını kolaylaştırabileceğini ifade etti.

Palmer, MicroStrategy için “al” tavsiyesini yineleyerek, şirketin hisse fiyat hedefini 215 dolar olarak belirtti. MSTR hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 115’in üzerinde artış gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!