Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’ta 15.3 Milyon Dolarlık Mülk Bitcoin ile Satıldı

Ben Shaoul, New York’taki 15 milyon dolar değerindeki bir mülkü Bitcoin ile sattı.

Emlak dünyasının tanındık isimlerinden olan Shaoul, daha önce de kripto parayla mülk sattı ancak daha önceki mülklerin hiçbiri bu kadar değerli değildi.

Bitcoin ile Ev

Magnum Real Estate Group’un yöneticisi olan Ben Shaoul,  bin metrekarelik bir mülkü Affluent Silver Intenational LLC. adlı bir şirkete sattı.

Magnum Real Estate Group şimdiye dek toplamda üç kez kripto para karşılığında mülk sattı. Bunlardan birinde 875 bin dolarlık, birinde ise 1.48 milyon dolarlık bir ev satışa çıkarıldı ve bunların ücretleri tamamen Bitcoin ile ödendi.

Şirket bu sefer New York’taki bin metrekarelik bir mülkü tamamen kripto parayla satmayı başardı. Bitpay ve Starr aracılığıyla gerçekleştirilen bu işlemin toplam değeri 15.3 milyon dolardı.

Emlak sektöründeki pek çok şirket özellikle bu gibi büyük çaplı işlemlerde kripto para kullanmayı tercih etmiyor. Bunun başlıca sebebi ise kripto para fiyatlarında yaşanabilen ani değişiklikler. Ancak Magnum Real Estate gibi şirketler Bitcoin ile de mülk alınabileceğini net bir şekilde gösteriyorlar.

Magnum Real Estate Group’tan Affluent Silver International’a satılan bu mülkün işlemlerini Eric Hedvat yürüttü. Kendisinin açıklamalarına göre 15.3 milyon dolarlık bu işlem sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment