Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

150 Milyon Fon Toplayan Blockchain Projesi Polkadot, Yeni Bir ICO İle 60 Milyon Dolar Daha Toplamak İstiyor!

Daha önce yaptığı fonlama ile adından söz ettiren blockchain projesi Polkadot, yeni bir ilk dijital para arzı ile 60 milyon dolar daha toplamak istiyor.

Wall Street Journal kaynağının ”konuyla yakından ilgili insanları” referans göstererek aktardığı habere göre, startup firması tarafından yapılacak olan bu en güncel fon toplama, firmanın bütün tokenlerinin değerini -sirkülasyonda olmayanlar da işin içine eklenince –  1.2 milyar dolara getirecek.

Polkadot daha önce 2017 yılının Ekim ayında yaptığı ICO ile 145 milyon dolar toplamayı başarmıştı. Daha sonra ise firmanın 98 milyon dolar civarında değere sahip ETH tokenleri Parity cüzdanlarındaki bir bug yüzünden dondurulmuştu. Ekip o tarihte yaptığı açıklamada ”planlandığı tarihte ve şekilde  Polkadot’u kurma çabamız bu olaydan dolayı etkilenmemiştir” ifadesi ile yatırımcılara seslendi.

Ethereum kurucu ortağı Gavin Wood tarafından geliştirilen ve Parity Technologies ile Web3 Foundation tarafından piyasaya sürülen Polkadot temel olarak bir blockchain’ler arası iş birliği platformu olarak biliniyor ve 2018 yılının Mayıs ayında ilk proof-of-concept ürününü piyasaya sürmüştü.

Söz konusu protokol blockchain ağlarının birbiri ile iletişim kurabilmesini ve sistemsel çapta güncellemeler ve hard forklar olmadan otomatik güncelleme yapılabilmesini mümkün kılıyor. Polkadot ağının kripto para birimi olan DOT isimli token ise, buna sahip olan kişilere potansiyel kod değişikliklerinde oy sahibi olma hakkı veriyor ve eğer bir oy birliğine varılırsa ağ otomatik olarak güncelleniyor.

Web3 ve Parity daha önce yaptıkları ortak açıklamada Polkadot’un kendi ağını 2019 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya süreceklerini açıklamışlardı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment