Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1,6 Milyar Dolarlık Altcoin Saldırıya Uğradı, Fiyat Çakıldı

Blockchain protokolü Bittensor (TAO), gece saatlerinde yaşanan saldırının ardından hızla değer kaybetti.

Bittensor geliştiricileri, bugün gece yarısından sonra bir saldırı düzenlendiğini tespit etti. Geliştiriciler, durumu kontrol altına almak için ağdaki işlemleri durdurdu.

TAO fiyatı çakıldı

Yapılan saldırı sırasında bazı Bittensor kullanıcılarının cüzdanları boşaltıldı. Bittensor ekibi, “Durumu inceliyoruz ve önlem amacıyla bu saldırının yapısıyla ilgili daha fazla bilgi edininceye kadar blockchain’deki işlemleri tamamen durdurduk” açıklamasını yaptı.

Bittensor kurucularından Ala Shaabana, daha sonra ağı “güvenlik moduna” aldıklarını açıkladı. Bu sırada ağda blok üretimine devam edilse de herhangi bir işlem yapılmıyor. Blockchain kayıtları, Bittensor ağındaki en son işlemin TSİ 02:00 sularında yapıldığını gösteriyor.

Bittensor, makine öğrenimi için merkeziyetsiz bir ağ kurmayı amaçlayan blockchain tabanlı bir protokoldür. Bittensor’un kendi kripto parası TAO, TradingView verilerine göre 24 saat içerisinde yaklaşık %15 değer kaybetti.

Milyonlarca dolar çalındı

ZachXBT’nin paylaşımına göre saldırı sırasında bir Bittensor kullanıcısına ait olan 8 milyon dolar değerinde TAO çalındı. Saldırganların kullanıcıya ait olan özel anahtarları ele geçirdiği tahmin ediliyor.

Bittensor ekibi, bir yandan saldırının neden kaynaklandığını araştırmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!