Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

18 Yaşındaki Hacker Dev Bir Suç Örgütünün Üyesi Olabilir

Samy Bensaci adlı genç bir Kanada vatandaşı devasa bir suç şebekesinin üyesi olmakla suçlanıyor.

Infosecurity Magazine tarafından yapılan habere göre Bensaci’nin üyesi olduğu düşünülen bu şebeke şu ana dek insanlardan 50 milyon dolar değerinde kripto para çaldı.

Dev Vurgun

Kanada polisi birkaç aydır epey büyük bir suç örgütünü soruşturuyor ve bu örgütü çökertmeye çalışıyor. Kanada merkezli olduğu düşünülen bu örgüt şu ana dek ABD’deki vatandaşlardan 50 milyon dolar, Kanada’dakilerden ise 300 bin dolar değerinde kripto para çaldı.

Bu suç örgütünün hedef aldığı isimler arasında Blockchain Revolution: How the Technology Behind Bitcoin is Changing Money, Business, and the World adlı kitabın yazarları Don ve Alex Tapscott da vardı. Don Tapscott konu hakkında The Star’a şu demeci vermişti:

Geçtiğimiz yıl bir hackerın şirketimizi ve bizi soymaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Olayın ardından polisle irtibata geçtik.

Genç Hackera Dava

18 yaşındaki Kanada vatandaşı Samy Bensaci, Kasım 2019’da dolandırıcılıktan, kimlikte sahtekarlıktan ve bilgisayar verilerine yasa dışı yollarla erişmekten dolayı tutuklanmıştı. 200 bin dolarlık kefalet ödeyen Bensaci, İnternet’e bağlı bir cihaz kullanmamak koşuluyla serbest bırakıldı.

Infosecurity Magazine tarafından aktarılan bilgilere göre şu anda ebeveynleriyle birlikte yaşayan Bensaci’nin “bilgisayar, tablet, cep telefonu, oyun konsolu (PS3, PS4, Xbox, Nintendo Switch dahil)” kullanması tamamen yasak. Kendisinin herhangi bir şekilde kripto para kullanması da yasak.

Kanada’daki polis teşkilatının sözcülüğünü yapan Hugo Fournier’in açıklamalarına göre Bensaci’nin 2018’de 50 milyon dolardan fazla kripto para çaldığı düşünülen örgütle bağlantısı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment