Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

19 Yaşındaki Bitcoin Milyoneri: 10 Yıl İçinde Milyoner Olmazsanız, Bu Sizin Hatanızdır

Bitcoin milyoneri Erik Finman eğer 10 yıl içinde bir milyoner olamazsanız ‘bunun sizin hatanız’ olacağını söyleyerek cesur bir yorumda bulundu.

19 yaşındaki genç, kripto paralarla ilk kez 12 yaşındayken büyükannesinden 1.000$ tutarında bir hediye aldıktan sonra yakınlaştı. Kıyafete, oyuncaklara ya da video oyunlarına harcamak yerine, abisinden aldığı tavsiye üzerine parasını bitcoine yatırıp 100 koin satın aldı.

2013’te, koinin değeri 1.200$’ı bulunca ilk kripto para yatırımını nakte çevirerek 100.000$ elde etti. Böylece ilk startup’ı olan, öğrenciler ve öğretmenler arasında sanal bağlantılar sağlayan çevrimiçi eğitim platformu Botangle’ı yarattı. 2014’te faaliyete geçirdikten sonra, Botangle’i 300 bitcoin karşılığında sattı.

Finman, genç yatırımcılara iyi oldukları bir şeyi bulmaları ve bundan para kazanmaları konusunda tavsiyede bulunacak kadar başarı yakalamış durumda.

Business Insider’la yaptığı bir röportajında insanların onun yaptığının aynısını kolaylıkla yapabileceğini söyleyerek ekliyor:

Gelecek 10 yıl içinde kripto paralar konusunda zeki davranırsanız, çoğu insan kendi şanslarını hiç olmadığı kadar iyi kılabilir.

Ne var ki, diğer varlık sınıflarına kıyasla piyasa değerinin hala daha az olmasına rağmen ’10 yıl içinde milyoner olamazsanız, bunun sizin hatanız olacağını’ da ekliyor.

Kripto Paralar Konusunda Umutlu

Finman’ın yorumları, çeşitli hükümetlerin düzenlemeye dair onca belirsizliğinin ortasında dijital para piyasasının eski meblağları geri kazanmak için çırpındığı bir zamana denk geldi. CoinMarketCap’e göre, bugün bitcoinin değeri 8000$’ın altına inerek 7796$’a kadar düştü. Sonra tekrar 8744$‘a kadar geri yükseldi.

Dağınık dalgalanmalar ayrıca diğer kripto paralar arasında da görülmekte. İkinci sırada yerini alan Ethereum 24 saat içinde %14.35’lik bir düşüşle bir kez daha 1000$‘ın altına inerek 901$‘ı buldu. Öte yandan, üçüncü en değerli kripto para olan ripple yedi günlük bir süreçte %30.49’luk bir artış gösterdi.

Son zamanlardaki değer düşüşüne rağmen, Finman bitcoin gibi kripto para birimleriminin geleceği hakkında emin.

Şöyle diyor:

Kripto paralara hala inancım var. Bir yol üzerinde her zaman iniş ve çıkışlar vardır. Pek çok insan bu düşüşü bekliyordu. Birçok uzmanın konuşmalarının üstüne bu neredeyse doğru bir öngörüydü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment